Liverpool kleurt Oranje: “Ze zullen profiteren van Slot”

Foto: Liverpool kleurt Oranje: “Ze zullen profiteren van Slot”

De aanstelling van Liverpool is goed nieuws voor de Nederlandse spelers van de club. Dat verwacht oud-speler John Barnes. De voormalig linksbuiten is niet bang voor een overvloed aan Nederlandse invloed. Integendeel. “Ze zullen allemaal profiteren van de komst van Slot”, zegt de oud-aanvaller van The Reds tegen SoccerNews.

Exclusief: Liverpool-legende John Barnes over Van Dijk, Gakpo en Gravenberch

Virgil van Dijk kende de afgelopen jaren de welbekende ups and down bij Liverpool, maar de aanvoerder is volgens Barnes weer helemaal terug op niveau. “Virgil is altijd fantastisch geweest voor Liverpool. Zelfs na zijn blessures spraken mensen over de manier waarop hij presteerde, maar hij werd beïnvloed door de manier waarop Liverpool speelde. Door het aanvallende spel werden de centrale verdedigers te veel blootgesteld. Nu is Van Dijk helemaal terug om ons zijn beste vorm te laten zien.”

Cody Gakpo speelt op de positie waar Barnes ruim vierhonderd duels voor Liverpool speelde. De linksbuiten kende vorig seizoen een goede start nadat hij in de winter overkwam van PSV. Daarna wisselde hij volgens Barnes goede en slechte prestaties af. “Hij is niet bij ons gekomen om een gegarandeerde basisspeler te zijn, maar wanneer hij inviel of startte, deed hij het goed. Hij heeft een geweldige instelling. De fans houden van hem, omdat hij zich voor honderd procent inzet.”

Gravenberch is niet voor de basis

Ook de laatst binnengehaalde Nederlander Ryan Gravenberch heeft zowel positieve als negatieve kritieken ontvangen. “Gravenberch kwam van Bayern München waar hij niet altijd speelde. Het is niet de bedoeling dat hij bij ons een vaste waarde wordt, maar hij is onderdeel van het team. Hij heeft een goede drive, werkt hard en is technisch goed. Een typische speler voor Jürgen Klopp. Maar ook hij zal profiteren van de komst van een landgenoot als trainer.”

Verdient Gravenberch een basisplaats bij Liverpool?

  • Ja
  • Nee
373+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie