‘Ajax meldt zich in Bundesliga’

Foto: ‘Ajax meldt zich in Bundesliga’

Achter de schermen is men bij Ajax natuurlijk al lang en breed bezig met het volgende seizoen. De Amsterdammers zullen moeten verkopen, maar er moet óók ingekocht worden en volgens de Duitse media heeft de traditionele Eredivisie-club zijn oog wat dat betreft laten vallen op een jonge speler van VfB Stuttgart.

‘Ajax hengelt naar Raul Paula’

De naam van de 20-jarige Raul Paula zou namelijk op het verlanglijstje van titulair technisch directeur Alex Kroes staan. De desbetreffende aanvallende middenvelder, die ook uit de voeten kan als vleugelspits, speelde nog geen minuut voor het eerste elftal van Stuttgart, maar bij de reserves maakte hij behoorlijk wat indruk.

Voor Stuttgart II speelde Paula dit seizoen namelijk 2687 minuten (32 wedstrijden) in de Regionalliga Südwest, waarin hij vijftien keer scoorde en zeven assists gaf. Oefenmeester Sebastian Hoeneß heeft zijn pupil ook al wel een paar keer laten meetrainen met het A-elftal én de jonge Duitser zat een aantal maal op de bank bij een Bundesliga-wedstrijd, maar tot een officieel debuut kwam het dus nog niet.

Concurrentie

Paula ligt in de MHPArena nog vast tot medio 2025, al heeft Stuttgart de optie om zijn contract met nóg een jaar te verlengen. Zijn marktwaarde wordt geschat op ‘slechts’ 300.000 euro en dat maakt hem voor Ajax hoe dan ook een haalbare kaart. Volgens Duitse bronnen krijgen de Amsterdammers echter concurrentie van Borussia Mönchengladbach, dat roet in het eten zou kunnen gooien.

Vermoedelijk ziet Kroes de hoofdrolspeler in dit verhaal niet als directe versterking voor het hoofdteam in de Johan Cruijff ArenA, maar eerder als iemand die bij Jong Ajax zou kunnen rijpen. Als een ‘nieuwe’ Gabriel Misehouy, die onze hoofdstad achter zich laat of dat zelfs al gedaan heeft.

Interessant?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1292+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie