‘Joey Veerman-verrassing in juni’

Foto: ‘Joey Veerman-verrassing in juni’

PSV is Eredivisie-kampioen en dus kan de focus op de laatste beschietingen in de Europese toernooien én natuurlijk het aankomende Europees kampioenschap. Bondscoach Ronald Koeman heeft nog best een puzzeltje te leggen bij het Nederlands elftal, maar Marciano Vink heeft een tip voor de oefenmeester: hij moet Joey Veerman naast Frenkie de Jong opstellen.

‘Joey Veerman in Oranje-basis’

De werkgever van de spelmaker, PSV, speelde vandaag een ‘typische’ kampioenswedstrijd, maar veroverde de titel wél gewoon. “Het gemak waarmee ze voetballen, dat was vandaag niet te zien”, oordeelt Vink bij ESPN. “Dat had ik niet verwacht, ik had gedacht dat het makkelijker zou gaan, al heeft het er nooit écht ingezeten voor Sparta. PSV had het zichzelf makkelijker kunnen maken. Want hoe ze tegenstanders de wil op kunnen leggen, dat vond ik mooi om te zien dit seizoen.”

Vervolgens wendt de analyticus zich tot Koeman: “Dit team ging gedurende het seizoen steeds makkelijker en beter voetballen. Veerman is één van de spelers die zelfs vandaag zijn niveau haalde, ik vond hem dit seizoen echt uit de kunst. Hij heeft alle twijfels dit seizoen wel weggespeeld, denk ik. Ik hoop dat Ronald Koeman het eens wil proberen met hem naast Frenkie de Jong.”

2008

De gedachten van Danny Koevermans gaan vooral terug naar 2008, toen hij zelf kampioen werd in het Philips Stadion: “Ik vind het prachtig om hier te staan en dit mee te maken, een uitstekende middag. De kroon op het seizoen. De supporters hier zijn fenomenaal, die blijven op de tribune zodat de spelers hun eigen feest kunnen vieren. Ik moest terugdenken aan toen ik zelf kampioen werd met PSV, al was dat in een uitwedstrijd.”

Veerman in de basis?

  • Waarom niet?
  • Ik zie dat dus niet zitten
160+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie