Volop Oranje-goals in Bundesliga, bizarre penalty Simons

Zaterdagmiddag kwam de gehele Bundesliga voor het laatst dit seizoen in actie. Het werd een magische middag voor Marco Reus in Dortmund, terwijl Xavi Simons opgelucht adem kon halen tijdens zijn optreden in Frankfurt.

Oranje-gekleurd Dortmund wint, Union Berlin ontsnapt aan nacompetitie

In Dortmund speelde Champions League-finalist Borussia tegen degradant Darmstadt. Het werd 4-0, mede dankzij een goal én een assist van Reus. Hij neemt na jaren trouwe dienst na dit seizoen afscheid van de club en speelde zaterdag voor het laatst voor de Gelbe Wand. De andere doelpuntenmakers waren Julian Brandt en de twee Nederlanders Ian Maatsen en Donyell Malen.

Net als Maatsen en Malen kwam ook Xavi Simons tot scoren; namens RB Leipzig, in de 2-2 remise tegen Eintracht Frankfurt. Simons miste in eerste instantie zijn penalty, maar de scheidsrechter had nog niet gefloten – en stond ook nog op slechts een paar tientallen centimeters van de bal – waardoor Simons zijn naast geschoten strafschop over mocht nemen; poging twee ging er wel in.

Verder werd zaterdag duidelijk dat Union Berlin de nacompetitie tegen degradatie niet in hoeft. In minuut 86 gaf Union nog een voorsprong tegen SC Freiburg weg – Ritsu Doan zorgde voor treurnis aan de Alte Försterei – maar in minuut 93 werd een rebound na een strafschop nog binnengetikt door Jannik Haberer. Daardoor gaat niet Union, maar Bochum de nacompetitie in.