AZ laat strijd om plek drie losbarsten met zege op Twente

Foto: AZ laat strijd om plek drie losbarsten met zege op Twente

Er is weinig meer écht spannend in de Eredivisie, maar de strijd om plek drie wordt dat misschien wél. Op zondag wist AZ namelijk van FC Twente te winnen voor eigen publiek in het AFAS Stadion waardoor het verschil tussen deze beide ploegen op de ranglijst nog maar twee puntjes bedraagt. Met nog twee speelrondes voor de boeg!

AZ grijpt laatste strohalm in strijd om Champions League-ticket

Voorafgaand aan het duel in Alkmaar wist AZ al dat het ‘do or die’ werd: een gelijkspel en zeker een verliespartij zouden de achtervolgingsrace wel héél moeilijk maken. En die vrees leek uit te komen toen de 0-1 voor de bezoekers uit Enschede al na vijf minuten spelen viel: Daan Rots bracht de bal bij Ricky van Wolfswinkel, die de kans bood aan Naci Ünüvar. De Ajax-huurling miste nog, maar de rebound was wél besteed aan Sem Steijn.

De thuisploeg had de bal, maar het was niet zo dat AZ gevaarlijker was dan Twente. De kansen werden eerlijk verdeeld, al kreeg Yukinari Sugawara een behoorlijk grote toen hij vanaf de rand van de zestien uit mocht halen, maar de Japanner miste de goal.

Uitglijder

In de tweede helft kwam AZ terug in de wedstrijd: Ibrahim Sadiq probeerde het, maar vond Lars Unnerstall op zijn pad. Weer werd er gescoord uit een rebound en dit keer was het Ruben van Bommel die het deed. En twintig minuten later werd het allemaal nog wat erger voor Twente, want toen ging Alec Van Hoorenbeeck knullig onderuit, waardoor Vangelis Pavlidis zijn 28e van het seizoen kon maken.

De punten bleven dus in Alkmaar, waar men nu écht naar plek drie kan gaan kijken. Twente neemt het in het restant van de competitie nog op tegen FC Volendam en PEC Zwolle, waar AZ tegen Go Ahead Eagles en FC Utrecht speelt.

Scoreverloop: 0-1 (5′) S. Steijn, 1-1 (46′) R. van Bommel, 2-1 (66′) V. Pavlidis

Wie wordt tweede?

  • AZ
  • Twente
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie