Verbazing om Pusic-suggestie: “Kleineerde Wieffer”

Foto: Verbazing om Pusic-suggestie: “Kleineerde Wieffer”

Marino Pusic zou Mats Wieffer hebben gekleineerd tijdens zijn periode als FC Twente-trainer. Dat stelt Leon ten Voorde in de podcast De Warming-up van TC/Tubantia. Dat Feyenoord-supporters enthousiast zijn over een terugkeer van Pusic gaat er bij de Twente-watcher dan ook niet in.

Ten Voorde kraakt Pusic

Pusic wordt veel genoemd als mogelijke opvolger van Slot, maar Ten Voorde begrijp dat niet zo goed. “Ik ben lichtelijk verbaasd”, begint de voetbaljournalist. “Wij hebben Pusic hier een jaar meegemaakt als hoofdtrainer van Twente. Als assistent-trainer deed hij het prima en liepen de jongens met hem weg, zoals je dat bij Feyenoord ook hebt gehoord. Die rol past hem echt goed. Maar toen hij hoofdtrainer en eindverantwoordelijke werd kwamen er andere dingen bij kijken.”

Volgens Ten Voorde ‘veranderde’ Pusic toen hij hoofdtrainer werd bij Twente. “En niet in de goede zin van het woord. Twente moest tijdens dat jaar in de Keuken Kampioen Divisie overleven. De club had maar één doel: promoveren. Dat is gelukt en dat moet je hem nageven, maar ze waren hem in december al helemaal zat binnen de club. Hij kon op een nare manier totaal niet met de druk omgaan en raakte gestresst. Kort door de bocht: ze vonden het gewoon helemaal niks.”

Ten Voorde geeft vervolgens een voorbeeld in de podcast. “Hij zal het zelf nooit zeggen, maar Mats Wieffer is een van de spelers die gekleineerd werd door Pusic. Als Mats Wieffer heel eerlijk zou zijn en ze vragen hem op de man af of Pusic een goede hoofdtrainer is, dan weet ik het antwoord wel.”

Zou Pusic de nieuwe trainer van Feyenoord moeten worden?

  • Ja, zou een goede keuze zijn
  • Nee, niet aan beginnen
248+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie