Opvallende uitspraak bondscoach: ‘We moeten vaker tijdrekken’

Er stonden gisteren twee krakers op het programma in de Champions League, wat betekent dat de wedstrijd van onze Oranje Leeuwinnen tegen Noorwegen wat ondergesneeuwd werd. Al na zes minuten zette Lineth Beerenstensteyn al de einduitslag op het scorebord, er werd zakelijk met 1-0 gewonnen in het Rat Verlegh Stadion. Achteraf had bondschoach Andries Jonker wat opvallende uitspraken over voor de pers.

Jonker wil dat Oranje afkijkt bij de Italianen

“Wij zijn denk ik het enige nationale team dat bij een 1-0 voorsprong haast maakt, tijdens wissels rennen we het veld in en ook bij dode spelmomenten nemen we geen gas terug.” Jonker blikte terug op de wedstrijd tegen Italië, dat tijdens hun voorsprong in de tweede helft minstens zeven minuten van de klok afsnoepte. “Je moet je medespelers juist op die momenten rust gunnen, daar hebben wij stappen in te maken. Ik ga ze dat toch nog even uitleggen.” De ervaren trainer, onder andere van Willem II, staat al sinds 2022 aan het roer bij de Leeuwinnen.

De winst in de kwalificatie voor het EK van 2025 betekent dat heel de groep van Nederland op drie punten staat na twee wedstrijden. De verliespartij tegen Italië van afgelopen vrijdag was even slikken, maar nu staat alles weer in evenwicht binnen groep één. Op 31 mei komt de ploeg van Jonker weer in actie, dan wacht Finland als volgende uitdaging.