Clubicoon Boschker stopt na tien jaar als keeperstrainer Twente

Foto: Clubicoon Boschker stopt na tien jaar als keeperstrainer Twente

Sander Boschker stopt na meer dan tien jaar als keeperstrainer bij FC Twente. De voormalig doelman is met de club in gesprek over een nieuwe rol binnen de technische staf.

Sander Boschker stopt als keeperstrainer en krijgt mogelijk andere rol binnen staf FC Twente

Twente bracht het nieuws dinsdagmiddag via de officiële kanalen. Arnold Bruggink begrijpt de keuze van Boschker. “Sander heeft ervoor gekozen om te stoppen met de opleiding tot keeperstrainer. We respecteren dit en zijn met elkaar in overleg over een andere rol binnen FC Twente. Daar willen we graag uitkomen, Sander hoort bij FC Twente”, klinkt het op de clubwebsite.

Groot voorrecht

“Meer dan tien jaar ben ik met veel plezier keeperstrainer geweest bij FC Twente”, aldus Boschker. “Dat ik na mijn carrière elke dag op het veld heb mogen staan, beschouw ik als een groot voorrecht. Dit seizoen ben ik gestart met de opleiding Goalkeepercoach 3. Dit diploma is voor elke betaald voetbalclub die Europees voetbal speelt een vereiste. Ik heb voor mezelf besloten hier niet mee verder te gaan en dat betekent dat ik stop als keeperstrainer bij FC Twente. Ik wil graag in een andere rol bij FC Twente actief blijven, daar ben ik met Arnold Bruggink over in gesprek.”

Boschker groeide uit tot een clubicoon van Twente door liefst 671 officiële duels onder de lat te staan. Op één seizoen bij Ajax na keepte hij heel zijn carrière voor de Tukkers. Hij haalde het Nederlands elftal, en keepte één interland. Na zijn loopbaan als profvoetballer bleef hij verbonden aan de club.

Goed dat hij een andere rol krijgt?

  • Ja, kan hij prima
  • Nee, dan kan je beter afscheid nemen
42+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie