Marcos López

Age: 23
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Marcos López

Marcos López is een Peruviaanse linkervleugelverdediger. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van San Jose Earthquakes naar Feyenoord.

López, die voluit Marcos Johan López Lanfranco heet, werd op 2 november 1999 geboren in het Peruviaanse Callao. Hij begon zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van Universidad San Martín de Porres (USMP) en maakte daar ook zijn debuut als profvoetballer. In zijn geboorteland kwam López eveneens uit voor Sporting Cristal.

San Jose Earthquakes

López maakte in januari 2019 de overstap naar San Jose Earthquakes, dat actief is in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS). De Peruviaan werd een vaste waarde bij die club. In de zomer van 2022 stond zijn teller op 74 officiële wedstrijden (vier doelpunten, vier assists).

Feyenoord

In augustus 2022 maakte López de overstap naar Europa, naar Feyenoord om precies te zijn. De Rotterdammers betaalden naar verluidt zo’n 1,2 miljoen euro aan San Jose Earthquakes.

Interlandcarrière

López debuteerde op 9 september 2018 in het nationale elftal van Peru. De linksback mocht destijds ruim twintig minuten voor tijd invallen tegen Duitsland, dat met 2-1 te sterk bleek. Een maand eerder zat hij al op de reservebank tijdens de met 2-1 verloren oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal.

López bleef na zijn debuut voor Peru onderdeel uitmaken van de selectie. Hij speelde niet elke wedstrijd, maar in de zomer van 2022 staat zijn teller al wel op twintig A-interlands.

Laatste update: 23 augustus 2022

Meer nieuws over Marcos López

08:00
1681+
Slot verklaart tweetal ‘miskopen’
21:35
117+
‘Feyenoorder is een verschrikkelijke miskoop’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie