Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Ajax: Slot stuurt hierop aan

Foto: Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Ajax: Slot stuurt hierop aan

Feyenoord gaat als grote favoriet De Klassieker in De Kuip van start. Zondagmiddag om 14.30 uur neemt de nummer twee van de Eredivisie het op tegen de nummer vijf. Stand en vorm tellen niet in deze speciale wedstrijd, weet ook Arne Slot. De Feyenoord-trainer wikt en weeg voor zijn opstelling.

Vermoedelijke opstelling van Arne Slot in De Klassieker: Feyenoord – Ajax

Feyenoord heeft iets goeds te maken. De Rotterdammers blameerden zich bij degradatiekandidaat FC Volendam (0-0) en verloren zo het laatste sprankje hoop op de landstitel. Nederland kijkt daarom uit naar een Klassieker waar voor Feyenoord niet zoveel op het spel staat, maar voor Ajax des te maar. De eer is waar Slot en zijn mannen voor strijden en dat is zeker in deze unieke wedstrijd veel meer waard.

Slot wil natuurlijk wel zijn allerbeste opstelling maken, want meer dan ooit heeft Feyenoord de voor hen unieke kans om twee keer in een seizoen te winnen van de grote rivaal. De Feyenoord-coach kan alleen niet beschikken over de langdurig geblesseerden Justin Bijlow en Quilindschy Hartman. Ook Gernot Trauner is nog niet fit genoeg om te starten. Op het middenveld is Calvin Stengs weer terug, maar voorin mist Feyenoord met Luka Ivanusec juist weer een pion.

Slot denkt aan twee veranderingen bij Feyenoord

En dus wikt en weegt Slot, maar de Feyenoord-trainer kennende zal hij niet zoveel veranderen ten opzicht van FC Volendam-uit. Hij gunt zijn ploeg een kans op eerherstel en tegen Ajax hoeft niemand zich daarvoor te motiveren. We kunnen daarom vrijwel dezelfde namen op schrijven als tegen FC Volendam. Grote twijfelgeval is alleen Calvin Stengs. Hij is net terug van een blessure, die veel ernstiger leek dan in de praktijk was. Wel moet Slot heel voorzichtig omgaan met de kwetsbare nummer tien van Feyenoord. De verwachting is dan ook dat de Feyenoord-coach na een lange denksessie kiest voor Ramiz Zerrouki op het middenveld.

Achterin gaat het tussen Marcos López en Bart Nieuwkoop. Omdat Nieuwkoop in grote wedstrijden vaak de voorkeur kreeg en tegen Volendam López verving is het vermoeden dat achterin alles een plekje op gaat schuiven zodat Dávid Hancko op linksback komt te spelen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Ajax (4-3-3)

Wellenreuther; Nieuwkoop, Geertruida, Beelen, Hancko; Zerrouki, Wieffer, Timber; Minteh, Giménez, Paixão.

Hoe zou jij het doen?

  • Precies dezelfde opstelling van Volendam-uit met López én Stengs
  • Stengs erin, López vervangen door Nieuwkoop
  • López erin, Stengs vervangen door Zerrouki
  • Ik zou veel meer wisselingen doorvoeren
538+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie