Feyenoord laat bij FC Volendam dure punten liggen

Feyenoord is donderdagavond bij FC Volendam tegen duur puntverlies aangelopen. Ondanks vele kansen kwamen de bezoekers niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, waardoor het gat met PSV weer groter is geworden.

Feyenoord weet maar niet te scoren

Waar Feyenoord als nummer 2 de favoriet was voor de overwinning, was het de thuisploeg die de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Vivaldo Semedo kwam tegenover Timon Wellenreuther te staan en zag er goed uit met zijn inzet, maar zag de bal tegen de paal aan belanden.

Kort daarna was het de ploeg van Arne Slot die dichtbij de openingstreffer kwam. Santiago Giménez was echter niet scherp genoeg voor Mio Backhaus en schoot tegen de keeper aan. Ook in tweede instantie lukte het hem niet om te scoren, waardoor de tussenstand op 0-0 bleef staan.

Vlak voor de theepauze kreeg Feyenoord nog enkele mogelijkheden, onder meer via Igor Paixão en Calvin Stengs. Waar de poging van Paixão over ging, schoot Calvin Stengs rakelings naast. Slot besloot daarom in de rust in te grijpen en enkele verse krachten het veld op te sturen.

FC Volendam houdt knap stand

Het veranderde alleen weinig aan het spelbeeld. De opbouw van Feyenoord was niet snel genoeg, waardoor het de verdediging van FC Volendam amper uiteen kon spelen. Feyenoord deed tot aan het einde van het duel hard haar best om daar verandering in te brengen, maar moest na een bloedstollende eindfase met 14 minuten blessuretijd genoegen nemen met een punt.