Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Feyenoord en Liverpool bevestigen overstap succescoach Arne Slot

Foto: Feyenoord en Liverpool bevestigen overstap succescoach Arne Slot

Arne Slot wordt de nieuwe manager van Liverpool. Een verrassing is dat uiteraard niet, maar maandagavond 18.00 uur communiceerde zowel Feyenoord als de Engelse grootmacht definitief de overgang van de 45-jarige oefenmeester.

Arne Slot verlaat Feyenoord en maakt stap naar Liverpool

Vanaf 1 juni treedt Slot officieel in dienst bij Liverpool. Daarmee heeft hij zijn droomtransfer te pakken, terwijl de Feyenoord-coach vorig jaar nog een overgang naar de Premier League misliep. Het kwam toen toch niet van een samenwerking met Tottenham Hotspur. Slot plakte er nog een seizoen vast in Rotterdam-Zuid, om na drie jaar de dag achter zich dicht te doen. “Made memories in Rotterdam… Ready to be a Red”, schreef Feyenoord op de social media-kanalen.

Slot nam zondag na de thuiswedstrijd tegen Excelsior (4-0) afscheid van de trouwe Feyenoord-aanhang in De Kuip. Jürgen Klopp deed in Liverpool een paar uur later hetzelfde op Anfield, na een 2-0 zege tegen Wolverhampton Wanderers. De Duitse manager veroverde al snel de harten van de Liverpool-aanhang, om een kleine negen jaar later vaarwel te zeggen. Klopp stelde voor om Slot alvast welkom te heten door zijn naar de scanderen. Voor onze landgenoot de loodzware taak om zijn voorganger te doen vergeten.

Grootse prestaties bij stadionclub

Slot trad in de zomer van 2021 in dienst van Feyenoord, nadat hij een ruim half jaar eerder vertrok bij AZ. In Rotterdam raakte men al snel overtuigd van de kwaliteiten van de trainer, die het algehele niveau van de selectie telkens wist op te krikken. Het resulteerde in zijn tweede seizoen in de landstitel, terwijl hij dit seizoen met de KNVB Beker de tweede prijs veroverde. Ook zege Slot Feyenoord weer op de Europese kaart door de Conference League-finale te bereiken, ver te komen in de Europa League en diverse Champions League-wedstrijden te domineren. Slot stond 148 officiële duels van Feyenoord aan de zijlijn, waarin hij een gemiddelde puntenaantal van 2,15 per wedstrijd noteerde.

Een van de beste Feyenoord-trainers ooit?

  • Ja natuurlijk!
  • Nou nou…
239+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie