‘Huntelaar-achtige spits ideale opvolger Giménez’

Foto: ‘Huntelaar-achtige spits ideale opvolger Giménez’

Süleyman Öztürk, journalist bij Voetbal International, is onder de indruk van Thijs Dallinga. Hij ziet een type Huntelaar in de spits van Toulouse en noemt de Nederlander als ideale opvolger van Santiago Giménez bij Feyenoord.

Thijs Dallinga moet Giménez opvolgen

Dallinga toont een goede vorm bij zijn club Toulouse en scoorde dit weekend de belangrijke gelijkmaker in de wedstrijd tegen OGC Nice, die eindigde in een 2-1 overwinning. Hierdoor staat de teller voor de Nederlander dit seizoen op 11 doelpunten in 26 wedstrijden in de Ligue 1. “Ik vind dat best veel”, zegt Öztürk, die de geboren Groninger daarom in zijn team van de week opneemt.

“Maar als hij van de goal af voetbalt, is het natuurlijk helemaal niks”, zegt een kritische Öztürk. “Hij heeft natuurlijk niet wat Memphis heeft. Met twee man in je rug iemand voorbijspelen met een truc, dat kan Dallinga natuurlijk niet. Het is ook geen Joshua Zirkzee, dat is echt een artiest buiten de zestien. Hij is wel iemand die in de zestienmeter en daar rondom weet welke kant hij op moet. Daarna kan hij rustig afronden. Daarom doet hij mij denken aan Klaas-Jan Huntelaar.”

“Bij Dallinga heb je ook wel het idee dat hij toe is aan een volgende stap. Bij Feyenoord zou hij een goede opvolger kunnen zijn van Gimenez, met Arne Slot als trainer. Het is wel een leergierige jongen, met veel kwaliteiten in de zestien. Ik denk dat hij er in de Eredivisie ook gewoon 20 à 25 inschiet”, vervolgt de VI-journalist. “Als hij dan nog de rest van zijn kwaliteiten ontwikkelt, zou dat een fantastische tussenstap kunnen zijn. Misschien is dit voor Feyenoord ook wel een geweldige optie op de plek van Gimenez, met Ueda er natuurlijk nog bij.”

Past Dallinga bij Feyenoord?

  • Ja, zeker!
  • Nee, vind ik niet.
998+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie