Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Brian Brobbey maakt bliksemtransfer’

Foto: ‘Brian Brobbey maakt bliksemtransfer’

Speelt Brian Brobbey na de aankomende zomer nog bij Ajax? Alex Kroes wil hem graag behouden voor de Johan Cruijff ArenA, maar het grote geld begint steeds meer te lonken. Naar verluidt is de jonge spits immers één van de topkandidaten van Arsenal.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Brian Brobbey binnenkort al naar Arsenal?

The Gunners willen in de transferwindow een nieuwe nummer 9 halen en wat dat betreft staat de naam van Brobbey dus op het lijstje, aldus The Independent. Vertrekt de international van het Nederlands elftal daadwerkelijk uit Amsterdam, dan zou dat natuurlijk een hard gelag zijn voor Ajax.

Voetbal International schrijft op maandagmiddag: “Arsenal heeft een nieuwe spits nodig om Manchester City te kunnen inhalen, zo is in ieder geval de conclusie van de Engelse tabloids, en dus zullen er in de aankomende weken nogal wat namen voorbij gaan komen. The Independent claimt dat er twee spitsen bovenaan de verlanglijst staan: Alexander Isak van Newcastle United en Brian Brobbey van Ajax. Mikel Arteta wil zijn nieuwe spits al voor de start van de voorbereiding binnen hebben, zo wordt geclaimd.”

Brobbey, Hato en Taylor

De bovengenoemde Kroes vertelde onlangs in een interview over de Ajacieden die wat hem betreft niet verkocht mogen worden: “Jorrel Hato, bijvoorbeeld, wil ik absoluut niet kwijt. We willen hem pas verkopen als hij het Europees en nationaal ontzettend goed doet in een winnend Ajax, want dan is zijn prijs nog hoger. Hij heeft nu de hoogste boekwaardewinstpotentie, maar mag niet weg. Net als Brian Brobbey, Kenneth Taylor en onze andere eigen jongens.”

‘Niet te weigeren’

Ajax heeft echter geld nodig en Het Parool vroeg zich al af: “Zijn de financiële problemen zo diep dat Brian Brobbey verkocht moet worden?” De spits vertegenwoordigt behoorlijk wat waarde en als Arsenal op de proppen komt met een bod dat niet te weigeren valt, wordt dat vermoedelijk ook niet geweigerd. Waar we dan aan moeten denken? De marktwaarde van Brobbey wordt geschat op 25 miljoen euro, maar een aanbieding van die orde zal niet in de smaak vallen bij de Amsterdammers…

Zie jij dit gebeuren?

  • Ik wel
  • Ik niet
13869+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie