Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Ajacied troeft PSV’er af, grote Argentijnse verrassing

Foto: Ajacied troeft PSV’er af, grote Argentijnse verrassing

Gerónimo Rulli heeft Walter Benítez afgetroefd met een plek in de Argentijnse voorselectie voor de Copa América. De Ajax-keeper gaat zich op maken voor het eindtoernooi, terwijl de PSV-goalie thuis blijft. Aanvaller Paulo Dybala is de grote afwezige in de selectie.

Gerónimo Rulli kreeg een uitnodiging voor de Argentijnse voorselectie van de Copa América in tegenstelling tot Walter Benítez

Benítez debuteerde in maart nog voor Argentinië, toen de geblesseerde Rulli ontbrak. Laatstgenoemde is weer fit en keepte ook de laatste duels bij Ajax. Hij wordt meegenomen door bondscoach Lionel Scaloni naar de Copa América en krijg de voorkeur boven Benítez. Dit terwijl de PSV-sluitpost een beduidend beter seizoen bij zijn club kende dat de concurrent.

Omdat er maar drie keepers opgeroepen zijn door de keuzeheer zal Rulli meegaan naar het eindtoernooi. De keeper kreeg zijn basisplaats bij Ajax terug, nadat eerste keuze Diant Ramaj een blessure opliep. Voor Rulli is het een fijn verjaardagscadeau: op de dag dat de selectie publiekelijk bekend werd, vierde hij zijn 32ste verjaardag.

Dybala ontbreekt

In de 29-koppige voorselectie is het ontbreken van Dybala. De 30-jarige aanvaller van AS Roma kende het nodige blessureleed dit seizoen, maar is momenteel fit. Toch neemt Scaloni hem niet mee naar de eindronde. Oud-Ajacieden Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico kregen wel een uitnodiging, net als sterspeler Lionel Messi. Van deze lijst moeten na de oefenduels met Ecuador en Guatemala nog drie spelers afvallen voor de start van de Copa América in de Verenigde Staten.

Rulli boven Benítez?

  • Ik snap het wel
  • Echt belachelijk
258+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie