Walter Benítez

Leeftijd: 30

Het laatste nieuws over Walter Benítez

Walter Benítez is een Argentijnse doelman. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van het Franse OGC Nice naar PSV.

  • Benítez speelt momenteel voor PSV
  • De doelman won één KNVB Beker en twee Johan Cruijff Schalen
  • Hij keepte eerder voor Quilmes AC en OGC Nice

Clubcarrière

Benítez werd op 19 maart 1993 geboren in General José de San Martín, in het noordelijke gedeelte van Argentinië. Zijn voetbalcarrière ging van start bij Quilmes Atlético Club en daar maakte hij op 9 september 2014 ook zijn professionele debuut tegen Rosario Central (3-1 nederlaag). Uiteindelijk speelde Benítez 48 officiële wedstrijden voor Quilmes (zestien clean sheets).

OGC Nice

In 2016 maakte Benítez de overstap naar het Franse OGC Nice. De Argentijnse goalie begon als reserve, maar pikte het eerste seizoen wel zes wedstrijden mee. In de daaropvolgende seizoenen groeide hij uit tot basisspeler én sterkhouder van de Ligue 1-formatie. In het seizoen 2018-2019 beleefde Benítez zijn statistisch beste seizoen met 29 tegendoelpunten en zestien keer de nul. In totaal noteerde hij 55 clean sheets in 188 officiële duels.

(Pro Shots)

PSV

OGC Nice was zeer tevreden over Benítez, maar kon niet verhinderen dat hij in de zomer van 2022 transfervrij overstapte naar PSV. De sluitpost tekende voor drie seizoenen in Eindhoven. Benítez beleefde een ongelukkige start door in de play-offs van de Champions League te blunderen in de uitwedstrijd tegen Rangers FC (2-2) en ook in de met 0-1 verloren thuiswedstrijd ging hij niet helemaal vrijuit.

Ondanks zijn moeizame start groeide Benítez uit tot een onomstreden schakel bij PSV, dat in zijn eerste seizoen zowel de Johan Cruijff Schaal als TOTO KNVB Beker wist te winnen. In zijn debuutseizoen keepte hij 42 officiële wedstrijden voor de Eindhovenaren. Eind mei 2023 werd de doelman beloond met een plekje in de selectie van wereldkampioen Argentinië. Benítez won na zijn zomervakantie opnieuw de concurrentiestrijd van Joël Drommel en won voor de tweede keer de Johan Cruijff Schaal.

Laatste update: 6 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie