Exequiel Palacios

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Exequiel Palacios

Exequiel Palacios is een Argentijnse middenvelder. De international van Argentinië speelt sinds januari 2020 voor Bundesliga-club Bayer Leverkusen.

  • Palacios speelt momenteel voor Bayer Leverkusen
  • In 2024 veroverde hij de Duitse titel met deze club
  • De middenvelder brak door bij River Plate
  • Palacios debuteerde in 2018 als international van Argentinië
  • Hij won in 2022 de wereldbeker met zijn thuisland

Clubcarrière

Exequiel Alejandro Palacios werd op 5 oktober 1998 geboren in Famaillá, een plaatsje in het noorden van Argentinië. Op jonge leeftijd werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van River Plate. Een reis van circa 1400 kilometer vanuit zijn geboorteplaats, maar het creëerde wel het gewenste vliegwieleffect.

River Plate

Palacios debuteerde op 8 november 2015 in de A-selectie, dat een thuiswedstrijd in de Argentijnse competitie met 0-2 verloor van Newell’s Old Boys. De middenvelder debuteerde onder leiding van trainer Marcelo Gallardo. Onder diens leiding werd hij in 2017 definitief gepromoveerd naar de hoofdmacht van Los Millonarios.

In het shirt van River Plate groeide Palacios uit tot een vaste waarde. De middenvelder noteerde uiteindelijk meer dan negentig officiële wedstrijden namens de Argentijnse topclub. Tot zijn afscheid bij de club uit Buenos Aires won hij een viertal trofeeën met de club: de Copa Argentina (2017 en 2019), de Copa Libertadores (2018) en de Recopa Sudamerica (2019).

Bayer Leverkusen

Palacios verbond zich in december 2019 aan Bayer Leverkusen, waar hij in januari 2020 in de selectie werd opgenomen. Op 5 februari 2020 debuteerde hij onder leiding van Peter Bosz in de bekerwedstrijd tegen VfB Stuttgart (2-1 overwinning). Toch duurde het nog ruim een jaar voordat de Argentijnse middenvelder veelvuldig minuten mocht maken voor de Werkself.

(Pro Shots)

In maart 2023 beleefde Palacios een van zijn hoogtepunten namens Bayer Leverkusen. De Zuid-Amerikaan besliste de thuiswedstrijd tegen Bayern München (2-1 zege) door tweemaal te scoren. In beide gevallen schoot hij raak vanaf de penaltystip. Leverkusen bereikte mede dankzij Palacios de halve finale van de Europa League, maar verloor over twee duels nipt van AS Roma.

Bayer Leverkusen tikte in het seizoen 2023-2024 de topvorm aan. Op 14 april 2024 schreef de club geschiedenis door de allereerste landstitel ooit binnen te slepen.


Interlandcarrière

Als voormalig jeugdinternational maakte Palacios op 8 september 2018 zijn debuut als A-international van Argentinië. In de met 0-3 gewonnen oefenwedstrijd tegen Guatemala stond hij 66 minuten op het veld en leverde hij de assist bij het derde doelpunt van Giovanni Simeone. De middenvelder behoorde niet tot de selectie voor de Copa América van 2019, maar veroverde twee jaar later wel goud op hetzelfde podium. In de met 1-0 gewonnen Copa-finale van 2021 tegen Brazilië viel Palacios elf minuten voor tijd in.

Palacios behoorde ook tot de WK-selectie van Argentinië in 2022. Zijn aandeel bleef met drie invalbeurten beperkt, maar hij mocht zich uiteindelijk wel wereldkampioen noemen.

Laatste update: 14 april 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie