United door in FA Cup, Bayern en PSG onderuit

Manchester United heeft de halve finale van het FA Cup-toernooi bereikt. De manschappen van Erik ten Hag boekten een moeizame 3-1 overwinning op Fulham. Bayern München en Paris Saint-Germain incasseerden zondag een flinke dreun.

Rode kaarten helpen United

Ten Hag zag de United-sterren een matige eerste helft afwerken. Doelman Bernd Leno werd weliswaar meermaals aan het werk gezet, maar echt aanspraak op het openingsdoelpunt maakte de thuisploeg niet. Fulham had zelfs het betere van het spel op Old Trafford.

Vijf minuten na rust nam Fulham brutaal de leiding in Manchester. Aleksandar Mitrovic trof doel namens de Londenaren, waardoor bekeruitschakeling dreigde voor Ten Hag en consorten. Twintig minuten voor tijd veranderde echter alles door een actie van Willian, die een schot van Jadon Sancho met de hand van de lijn werkte.

Op VAR-advies kreeg United een strafschop en werd Willian met rood weggestuurd. Mitrovic reageerde furieus op de beslissing van de arbitrage en zag voor diens actie óók rood. Er ontstond veel commotie, maar Bruno Fernandes bleef rustig en trof doel vanaf de penaltystip: 1-1. Kort daarna maakte Marcel Sabitzer het verschil.

In de slotfase kwam United niet meer in de problemen. Fernandes maakte er ook nog 3-1 van.

Scoreverloop: (50′) A. Mitrovic, 1-1 (75′) B. Fernandes (strafschop), 2-1 (77′) M. Sabitzer, 3-1 (90′) B. Fernandes

Bundesliga: Bayern raakt koppositie kwijt

Bayern München heeft een uitglijder gemaakt in de Duitse Bundesliga. De voetbalgrootmacht vergat de koppositie weer over te nemen van Borussia Dortmund en verloor met 2-1 bij Bayer Leverkusen, waardoor er nog meer druk komt te staan op de clash met de rivaal.

Halverwege leidde Bayern nog dankzij een treffer van Joshua Kimmich, maar in de tweede helft ging het helemaal mis voor de mannen van Julian Nagelsmann. Exequiel Palacios mocht tweemaal aanleggen vanaf elf meter en in beide gevallen wist hij doelman Yann Sommer te verschalken.

Scoreverloop: 0-1 (22′) J. Kimmich, 1-1 (56′) E. Palacios (strafschop), 2-1 (73′) E. Palacios (strafschop)

Ligue 1: PSG verliest, Messi uitgefloten

De competitiewedstrijd tegen Stade Rennes is voor Lionel Messi uitgelopen op een enorme deceptie. Niet alleen werd de steraanvaller gefloten door de eigen fans, maar Paris Saint-Germain stapte ook nog eens met een nederlaag van het veld: 0-2.

Messi kan dit seizoen fraaie statistieken overleggen, maar volgens de PSG-aanhang is dat niet voldoende gezien zijn megasalaris. Om die reden werd de Argentijn uitgefloten tijdens de wedstrijd tegen Rennes. Tot overmaat van ramp lukte het de steraanvaller niet om de fans stil te spelen. Integendeel: Karl Toko Ekambi en Arnaud Kalimuendo bezorgde Rennes een fraaie overwinning in Parijs.

Scoreverloop: 0-1 (45′) K. Ekambi, 0-2 (48′) A. Kalimuendo