Gakpo blinkt uit tegen Spurs, Frimpong ook trefzeker

Liverpool heeft de Premier League-clash met Tottenham Hotspur in winst omgezet. De manschappen van Jürgen Klopp boekten op Anfield een 4-2 overwinning op de Londenaren.

Mohamed Salah neemt wraak tegen Tottenham

Mohamed Salah reageerde vorige week geïrriteerd op zijn reserverol bij Liverpool, maar mocht tegen Tottenham desondanks starten. De Egyptenaar onderstreepte zijn waarde door na zestien minuten de 1-0 binnen te koppen op aangeven van Cody Gakpo. Op dat moment had de thuisploeg al een aantal serieuze kansen onbenut gelaten.

Spurs-doelman Guglielmo Vicario moest vlak voor rust opnieuw capituleren. Hij wist Salah nog van een tweede treffer af te houden, maar de rebound van Andrew Robertson bleek alsnog doeltreffend. De 2-0 gaf Liverpool zichtbaar veel vertrouwen voor de tweede helft.

Nog voor het verstrijken van het uur wist Liverpool uit te lopen naar 4-0. Gakpo bekroonde zijn optreden met een doeltreffende kopbal, waar Harvey Elliot de marge naar vier tilde. Richarlison en Heung-Min Son scoorden nog wel tegen, maar verder dan dat kwam Tottenham niet. Daarentegen lijkt de zege niet voldoende voor Liverpool om nog een serieus titelgevecht aan te gaan.

Scoreverloop: 1-0 (16′) M. Salah, 2-0 (45′) A. Robertson, 3-0 (50′) C. Gakpo, 4-0 (59′) H. Elliott, 4-1 (73′) Richarlison, 4-2 (77′) H. Son

Bundesliga: Leverkusen blijft maar winnen

Bayer Leverkusen heeft de ongeslagen reeks doorgetrokken in de Bundesliga. De kampioen van Duitsland rekende zondagavond ook af met Eintracht Frankfurt: 1-5.

Die Werkself leidde halverwege met 1-2 dankzij doelpunten van Granit Xhaka en Patrick Schick. Tussendoor wist Hugo Etkitike de gelijkmaker te produceren. Na rust liep Leverkusen uit naar een grote overwinning dankzij treffers van Exequiel Palacios (strafschop), Jeremie Frimpong en Victor Boniface (eveneens vanaf elf meter).

Scoreverloop: 0-1 (12′) G. Xhaka, 1-1 (32′) H. Ekitike, 1-2 (44′) P. Schick, 1-3 (58′) E. Palacios (strafschop), 1-4 (77′) J. Frimpong, 1-5 (89′) V. Boniface