Jeremie Frimpong

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Jeremie Frimpong

Jeremie Frimpong is een Nederlandse verdediger. In januari 2021 maakte hij de overstap van het Schotse Celtic naar het Duitse Bayer Leverkusen.

  • Frimpong speelt momenteel voor Bayer Leverkusen
  • Hij is geboren in Nederland, maar vertrok al snel naar het buitenland
  • De vleugelverdediger heeft een verleden bij Manchester City en Celtic
  • Frimpong debuteerde in 2023 als A-international van Oranje

Clubcarrière

Frimpong werd op 10 december 2000 geboren in Amsterdam als zoon van Ghanese ouders. Op zevenjarige leeftijd maakte hij met het gezin de oversteek naar Engeland. Op Britse bodem werd hij niet aangemeld bij een voetbalclub, maar desondanks slaagde hij erin om zich in de kijker te spelen bij Manchester City. The Citizens ontdekten zijn potentieel gedurende een jeugdtoernooi in Manchester.

Celtic

Frimpong speelde tot 2019 in de jeugdopleiding van Manchester City, maar brak niet door bij de Engelse topclub. In september van dat jaar maakte de rechtsback de overstap naar Celtic. Hij tekende voor vier jaar in Glasgow en maakte zijn officiële debuut in het betaald voetbal in de Schotse League Cup tegen Partick Thistle (5-0 overwinning). Frimpong speelde bijna tachtig minuten.

Frimpong won in 2020 de Schotse landstitel en beide bekertoernooien als speler van Celtic. Het daaropvolgende seizoen begon de Amsterdammer opnieuw op Celtic Park, maar in januari 2021 kwam het avontuur na 51 officiële wedstrijden (drie doelpunten) ten einde. Frimpong maakte voor circa elf miljoen euro de overstap naar Bayer Leverkusen.

(Pro Shots)

Bayer Leverkusen

Frimpong maakte zijn debuut voor Bayer Leverkusen op 2 februari 2021 in de DFB Pokal-wedstrijd tegen Rot-Weiss Essen. Bij een 1-1 stand in de verlenging mocht hij als middenvelder invallen, maar hij kon niet verhinderen dat zijn werkgever kort daarna een fatale tegentreffer om de oren kreeg (2-1). Frimpong wisselde in zijn eerste maanden in Duitsland basisplaatsen af met invalbeurten.

In zijn tweede seizoen bij Bayer Leverkusen werd Frimpong een vaste waarde. De rechtsback ontwikkelde zich uitstekend in Duitsland, met negen doelpunten en elf assists als fraai rendement. Met de Bundesliga-club werd hij in de halve finale van de Europa League uitgeschakeld.


Interlandcarrière

Frimpong koos voor een interlandcarrière namens Nederland. Eind 2022 behoorde hij tot de WK-selectie van het Nederlands elftal, maar Louis van Gaal gunde hem geen speeltijd in Qatar. Bondscoach Ronald Koeman passeerde hem aanvankelijk evenmin en strafte hem zelfs voor het afslaan van een Jong Oranje-invitatie. Op 13 oktober 2023 mocht Frimpong alsnog debuteren als A-international, in de met 1-2 verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk.

Laatste update: 13 oktober 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie