Lucas Ocampos

Leeftijd: 29

Het laatste nieuws over Lucas Ocampos

Lucas Ocampos is een Argentijnse vleugelaanvaller. In de zomer van 2022 maakte hij op huurbasis de overstap naar Ajax, maar in januari 2023 keerde hij alweer terug naar Sevilla.

  • Ocampos speelt momenteel voor Sevilla
  • In 2023 won de aanvaller de Europa League met de Spaanse club
  • In de tweede helft van 2022 speelde hij op huurbasis voor Ajax
  • Eerder kwam Ocampos uit voor River Plate, AS Monaco, Olympique Marseille, Genoa en AC Milan
  • Hij debuteerde in 2019 voor de Argentijnse ploeg

Clubcarrière

Ocampos werd op 11 juli 1994 geboren in het Argentijnse Quilmes. De vleugelflitser begon zijn loopbaan voor de gelijknamige club uit zijn geboortestad, gelegen in de provincie Buenos Aires. Hij viel al op jonge leeftijd op bij scouts van River Plate en daar doorliep hij de laatste fase van zijn jeugdopleiding. Op 16 augustus 2011 debuteerde Ocampos in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Chacarita Juniors. Ocampos speelde 28 officiële duels voor de Argentijnse topclub (zes goals, drie assists).

AS Monaco

In de zomer van 2012 maakte Ocampos de overstap naar AS Monaco, dat dertien miljoen euro voor hem neertelde. In zijn eerste seizoen promoveerden de Monegasken meteen naar de Ligue 1. De Argentijnse aanvaller speelde in totaal 96 wedstrijden voor AS Monaco, waar hij vijftien goals en acht assists opeiste.

Via Olympique Marseille naar Serie A

Ocampos maakte in februari 2015 de overstap van AS Monaco naar competitiegenoot Olympique Marseille. Na een huurperiode werd hij in de zomer definitief overgenomen door Marseille, waar hij 132 officiële wedstrijden noteerde. De Zuid-Amerikaan was hierin goed voor 27 doelpunten en zestien assists.

Het aantal duels voor Marseille had hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat de Franse club hem tweemaal voor een half jaar verhuurde. In 2016 mocht Ocampos een half seizoen het shirt van Genoa dragen (drie goals in zeventien wedstrijden). In het daaropvolgende jaar volgde een kortstondig verblijf bij de Italiaanse topclub AC Milan (twaalf wedstrijden).

Sevilla

Ocampos maakte in 2019 de overstap naar Sevilla. In zijn eerste seizoen in Spaanse dienst won de Argentijnse aanvaller meteen de Europa League. In de finale tegen Internazionale (3-2 overwinning) speelde Ocampos ruim zeventig minuten. Overigens maakte spits Luuk de Jong in die wedstrijd het verschil voor Sevilla door tweemaal te scoren.

De bij tijd en wijle opvliegende Ocampos speelde tot en met de zomer van 2022 135 officiële wedstrijden voor Sevilla. Scoren deed hij 34 keer en daarnaast liet hij vijftien assists aantekenen. In de laatste fase was de vleugelaanvaller niet meer zeker van een basisplaats, waardoor hij vreesde voor zijn WK-kansen met Argentinië. Om die reden kreeg hij van Sevilla permissie om uit te kijken naar een nieuwe club.

(Pro Shots)

Ajax

Op 31 augustus 2022 maakte Ocampos de overstap naar Ajax. De aanvaller werd in Amsterdam de opvolger van Antony, die naar Manchester United transfereerde. Ajax nam hem op huurbasis over van Sevilla, dat ook een optie tot koop van zo’n twintig miljoen euro accepteerde. Eigenlijk was het de bedoeling dat hij meteen al permanent zou worden overgenomen door de Eredivisie-topclub, maar de raad van commissarissen blokkeerde meerdere deals. Daardoor was alleen een huurconstructie nog haalbaar voor Ocampos. Hij debuteerde op 3 september tegen SC Cambuur (4-0 zege).

Ocampos veroverde in zijn eerste maanden bij Ajax geen basisplaats. Hij werd zelfs thuisgelaten voor het trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft, waarna op 17 januari 2023 zijn huurcontract werd ontbonden.

(Pro Shots)

Terugkeer bij Sevilla

Waar Ajax pover bleef presteren, daar herpakte Ocampos zich na zijn terugkeer bij Sevilla. De Argentijn bewees in Spaanse dienst wel degelijk over kwaliteiten te beschikken door in het Europa League-toernooi fraai tot scoren te komen tegen PSV (3-0). Sevilla won het Europese toernooi andermaal door in de finale AS Roma te verslaan. Ocampos was in de strafschoppenserie trefzeker.


Interlandcarrière

Ocampos maakte op 9 oktober 2019 zijn debuut in de nationale ploeg van Argentinië. In de oefenwedstrijd tegen Duitsland (2-2) zette de debutant meteen de eindstand op het scorebord. Ook in zijn tweede interland, een 6-1 gewonnen oefeninterland tegen Ecuador, kwam de aanvaller tot scoren. In de zomer van 2022 stond zijn teller op tien duels voor de nationale ploeg, maar schitteren op een eindronde deed hij vooralsnog niet.

Laatste update: 6 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie