Leandro Paredes

Leeftijd: 29

Het laatste nieuws over Leandro Paredes

Leandro Paredes is een Argentijnse middenvelder. Hij is international van Argentinië en speelt sinds de zomer van 2023 opnieuw voor AS Roma.

  • Paredes speelt momenteel voor AS Roma
  • De Argentijn begon medio 2023 aan zijn tweede termijn in Rome
  • Eerder speelde de middenvelder voor clubs als Boca Juniors, Paris Saint-Germain en Juventus
  • Paredes debuteerde in 2017 als A-international van Argentinië
  • In 2022 werd hij wereldkampioen met zijn thuisland

Clubcarrière

Leandro Daniel Paredes werd op 29 juni 1994 geboren in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Hij speelde op jonge leeftijd voor La Justina de San Justo en Brisas del Sur. In 2002 werd de middenvelder naar Boca Juniors gehaald en daar doorliep hij de gehele jeugdopleiding.

Boca Juniors

Paredes debuteerde op 6 november 2010 in de A-selectie van Boca Juniors, dat met 2-0 verloor bij Argentinos Juniors. Voor de Argentijnse topclub speelde hij in totaal 31 officiële wedstrijden (vijf doelpunten). Hij won hier de Torneo Apertura, de eerste helft van de Argentijnse Primera División, en de Copa Argentina. Tijdens deze reeks wedstrijden speelde hij zich in de kijker bij Italiaanse clubs.

Italiaans avontuur

In de tweede helft van het seizoen 2013-2014 werd Paredes uitgeleend aan het Italiaanse Chievo Verona. Door blessureleed speelde hij maar één seizoen voor de club. Toch durfde AS Roma het op basis van zijn prestaties bij Boca Juniors aan om hem in het daaropvolgende seizoen terug te halen naar Italië. Het betrof een huurtransfer die later permanent werd gemaakt.

Paredes noteerde dertien wedstrijden (één doelpunt) in zijn eerste seizoen bij AS Roma. In zijn tweede jaar werd hij uitgeleend aan Empoli, waar de Argentijn 33 keer mocht opdraven (twee doelpunten). In het seizoen 2016-2017 kreeg hij een nieuwe kans bij de Romeinse club. Onomstreden werd de middenvelder niet, maar met 41 officiële optredens kon hij terugkijken op een prima seizoen. Op vier punten van Juventus eindigde zijn team als tweede in de Serie A.

Zenit Sint-Petersburg

In de zomer van 2017 nam Paredes afscheid van de Italiaanse velden. De Zuid-Amerikaan transfereerde naar het Russische Sint-Petersburg, dat een deal sloot ter waarde van 27 miljoen euro (inclusief bonussen). Over een periode van anderhalf jaar speelde hij 61 wedstrijden voor de club uit de Premjer-Liga en dat leverde een fraai rendement op: tien doelpunten, zestien assists. Paredes had hiermee een aandeel in het kampioenschap van 2019.

Paris Saint-Germain

Paredes maakte de eindspurt in de Russische titelstrijd niet meer mee. In januari 2019 transfereerde de middenvelder voor zo’n veertig miljoen euro naar de Franse topclub Paris Saint-Germain. Op 3 februari 2019 maakte hij zijn debuut voor de Parijzenaars in de Ligue 1-wedstrijd tegen Olympique Lyon. Hij viel elf minuten voor tijd in voor Presnel Kimpembe.

In Parijs was Paredes zeer succesvol. Hij won er drie landstitels, driemaal de Trophée des Champions, twee keer de Coupe de France en nog eens de Coupe de la Ligue. De middenvelder speelde 117 officiële wedstrijden voor de Franse topclub (drie doelpunten, tien assists).

(Pro Shots)

Juventus

Op 31 augustus 2022 vertrok Paredes op huurbasis van Paris Saint-Germain naar Juventus. De Italiaanse topclub liet ook een optie tot koop opnemen in het huurcontract. Op 3 september 2022 maakte de middenvelder zijn debuut in de Serie A-wedstrijd tegen Fiorentina (1-1). Paredes speelde 39 officiële wedstrijden in zijn debuutseizoen, waarin hij één doelpunt maakte en tweemaal als aangever fungeerde. Mede dankzij een puntenstraf eindigde Juventus slechts als zevende in de Serie A.

AS Roma

Parades bleef in de zomer van 2023 actief in de Serie A, maar niet voor Juventus. Hij maakte op 16 augustus 2023 een comeback bij AS Roma.

(Pro Shots)

Interlandcarrière

Paredes debuteerde op 13 juni 2017 als A-international van Argentinië. In de met 0-6 gewonnen oefeninterland tegen Singapore liet de middenvelder meteen een doelpunt en een assist achter zijn naam plaatsen. Hij werd niet geselecteerd voor het WK van 2018 in Rusland, maar mocht wel opdraven op de Copa América van 2019 (derde) en 2021 (winnaar).

Paredes behoorde in 2022 tot de WK-selectie van Argentinië. In Qatar speelde hij in vijf van de zeven wedstrijden mee. In de WK-finale tegen Frankrijk viel de middenvelder na 102 minuten in en benutte één van de Argentijnse strafschoppen, waardoor hij een belangrijk aandeel opeiste in het veroveren van de wereldbeker.

Laatste update: 16 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie