Marcos Senesi

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Marcos Senesi

Marcos Senesi is een centrale verdediger uit Argentinië. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van Feyenoord naar AFC Bournemouth.

  • Senesi speelt momenteel voor AFC Bournemouth
  • Met Feyenoord speelde hij de Conference League-finale van 2022
  • De verdediger brak door bij San Lorenzo
  • In 2022 debuteerde Senesi als international van Argentinië

Clubcarrière Marcos Senesi

Senesi werd op 10 mei 1997 geboren in de Argentijnse stad Concordia, aan de grens met Uruguay. Zijn voetbalcarrière kreeg echter gestalte in Buenos Aires. In 2009 werd hij opgenomen in de voetbalacademie van San Lorenzo, waar hij zich goed ontwikkelde als centrale verdediger. Op 25 september 2016 debuteerde hij in de hoofdmacht van El Ciclón, dat samen met River Plate, Boca Juniors, Independiente en Racing Club deel uitmaakt van de grote vijf van het Argentijnse voetbal.

Doorbraak bij San Lorenzo

Senesi maakte zijn debuut in de wedstrijd tegen Patronato (1-1). Hij speelde meteen negentig minuten. In competitieverband zat de verdediger in het seizoen 2016-2017 uiteindelijk veertien keer bij de selectie, hetgeen resulteerde in tien basisplaatsen en één invalbeurt. Ook maakte Senesi zijn debuut in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League.

In het seizoen 2017-2018 werd Senesi vaker bij de selectie gehaald. Hij speelde negentien officiële wedstrijden voor San Lorenzo, waarvan dertien in de competitie en zes in de Copa Libertadores. Op 16 september 2017 maakte de verdediger zijn eerste treffer als professional en meteen bezorgde hij zijn werkgever daarmee een 1-0 overwinning ten koste van Arsenal Sarandí (1-0). Het daaropvolgende seizoen werd hij definitief een vaste waarde met 33 officiële optredens.

Ongelukkig debuut bij Feyenoord

Senesi begon het seizoen 2019-2020 bij San Lorenzo. Hij had vier wedstrijden in de benen op het moment dat de Argentijnse gigant en Feyenoord het eens worden over een transfersom van circa zeven miljoen euro plus een doorverkooppercentage. Daarmee evenaarde hij het transferrecord van de Rotterdamse club. De verwachtingen waren dan ook hoog in De Kuip, maar zijn debuutwedstrijd tegen FC Emmen (3-3) verliep bijzonder moeizaam. Senesi moest enorm wennen aan het Drentse kunstgras, met een gele kaart en een onhandige rol bij de 3-2 van Luciano Slagveer als consequentie.

In de eerste maanden van het seizoen heerste er veel scepsis over Senesi. Zelfs de term ‘miskoop’ viel al, aangezien hij na zijn debuutwedstrijd meteen drie wedstrijden op de bank werd gezet. Na de 4-0 nederlaag bij aartsrivaal Ajax werd hij andermaal geslachtofferd, aangezien Dick Advocaat na het ontslag van Jaap Stam meer zekerheid wilde inbouwen. Op bezoek bij VVV-Venlo (0-3) bleef hij op de bank en zijn rentree tegen RKC Waalwijk leek gezien de snelle 0-2 achterstand opnieuw een deceptie te worden, ware het niet dat hij de comeback voltooide door vlak voor tijd de beslissende 3-2 binnen te werken.

Marcos Senesi (Feyenoord)
In het rood en wit van Feyenoord (Pro Shots)

Sterkhouder in Rotterdam

Advocaat besloot Senesi te laten staan. Dat pakte goed uit, aangezien de Argentijn uitgroeide tot een belangrijke kracht in het elftal van Feyenoord. De Rotterdammers verloren geen enkele competitiewedstrijd meer en bereikten de finale van de KNVB Beker, ware het niet dat het seizoen voortijdig werd afgebroken door het uitbreken van de coronacrisis. In het seizoen 2020-2021 bleef Feyenoord opnieuw maanden ongeslagen, maar na de nederlaag bij Vitesse stortte het elftal in met een teleurstellende vijfde positie als resultaat. Wel won Feyenoord de play-offs om Europees voetbal.

Senesi bleef in het seizoen 2021-2022 een zekerheidje bij Feyenoord. De verdediger had een belangrijk aandeel in het bereiken van de Conference League-finale tegen AS Roma (1-0 nederlaag). Het bleek zijn laatste officiële optreden in het Feyenoord-shirt. Vlak voor de competitiestart maakte hij de overstap naar Premier League-club AFC Bournemouth, waar hij een vierjarig contract ondertekende.

Transfer naar Bournemouth

Senesi beleefde een horrorstart in het tenue van AFC Bournemouth. Zijn team verloor de eerste drie wedstrijden kansloos door toedoen van Manchester City (4-0), Arsenal (0-3) en Liverpool (9-0). De Argentijn verloor daardoor zelfs korte tijd zijn basisplaats, maar groeide gaandeweg het seizoen alsnog uit tot een vaste waarde. Als nummer vijftien handhaafde Bournemouth zich in de Premier League. Senesi maakte twee doelpunten in zijn eerste seizoen (34 wedstrijden).

In zijn tweede contractjaar maakte Senesi vier doelpunten in 36 officiële wedstrijden. Eén van die doelpunten maakte de linkspoot in de Premier League-wedstrijd tegen Manchester United op Old Trafford (0-3 zege).

Marcos Senesi (AFC Bournemouth)
(Pro Shots)

Interlandcarrière Marcos Senesi

Senesi ging gaandeweg zijn periode bij Feyenoord steeds meer te geloven in een interlandcarrière namens Argentinië. Op 5 juni 2022 kwam zijn droom uit: tegen Italië (0-3 overwinning) maakte hij op Wembley zijn debuut als A-international.

Laatste update: 25 juni 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie