Justin Kluivert

Age: 23
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Justin Kluivert

Justin Kluivert is een Nederlandse vleugelaanvaller. In het seizoen 2022-2023 speelt hij voor Valencia, dat hem voor een jaar huurt van AS Roma.

Kluivert werd op 5 mei 1999 geboren in Zaandam. Hij is de zoon van oud-international Patrick Kluivert en Angela van Hulten. Ook zijn broers Ruben en Quincy Kluivert voetballen, net als diens stiefbroer Shane Kluivert. Opa Kenneth speelde op zijn beurt drie interlands voor het nationale team van Suriname.

Ajax

De voetbalcarrière van Kluivert ging van start bij de amateurclubs ASV De Dijk en AFC. In 2007 trad hij in de voetsporen van zijn vader door te worden opgenomen in de jeugdopleiding van Ajax. De vleugelaanvaller doorliep het gehele traject, waardoor hij september 2016 onder Marcel Keizer debuteerde in de Eerste Divisie. Op bezoek bij MVV Maastricht (1-3 overwinning) mocht hij na 67 minuten invallen. Voor de Amsterdamse beloftenploeg speelde hij slechts acht wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

In december 2016 werd Kluivert door Peter Bosz voor het eerst toegevoegd aan de A-selectie van Ajax. De buitenspeler maakte zijn officiële debuut op 15 januari 2017 in de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen PEC Zwolle door na bijna veertig minuten de uitgevallen Amin Younes te vervangen. Kluivert speelde dat seizoen twintig officiële wedstrijden voor Ajax 1, waarin hij twee goals maakte. In de verloren Europa League-finale tegen Manchester United (2-0) werd geen beroep op hem gedaan.

In het seizoen 2017-2018 wist Kluivert een vaste basisplaats af te dwingen bij Ajax. In 36 officiële wedstrijden produceerde hij elf doelpunten en vijf assists, waardoor de Amsterdamse club aanstuurde op een contractverlenging. Gaandeweg het seizoen maakte hij in de Volkskrant echter duidelijk dat er geen sprake zou zijn van het openbreken van zijn in 2019 aflopende verbintenis. “Mijn plan was om te blijven, maar er is veel gebeurd de laatste tijd”, zo liet Kluivert optekenen.

AS Roma

De Ajax-leiding kwam door de ‘nee’ van Kluivert voor het blok te staan. Na een bod van ruim zeventien miljoen besloot de Amsterdamse club uiteindelijk om mee te werken aan een transfer naar AS Roma, waar hij op eigen verzoek met rugnummer 34 kwam te spelen als eerbetoon aan zijn voormalig teamgenoot Abdelhak Nouri. In zijn eerste seizoen in Romeinse dienst werd Kluivert meteen 35 keer ingezet in alle competities (twee doelpunten, acht assists).

Uitleenperiodes

Kluivert werd in oktober 2020 uitgeleend aan het Duitse RB Leipzig. In het shirt van Die Roten Bullen noteerde de oud-Ajacied 27 officiële wedstrijden (vier doelpunten). De Bundesliga-club besloot hem niet permanent aan boord te houden, zoals ook OGC Nice hem al na één seizoen uitzwaaide. Voor de Franse club kwam Kluivert in het seizoen 2021-2022 in totaal 31 keer in actie (zes doelpunten).

Valencia werd in de zomer van 2022 de volgende club van Kluivert. De aanvaller werd voor een seizoen uitgeleend aan de Spaanse club, waar hij op 10 september 2022 debuteerde in de met 2-1 verloren competitiewedstrijd tegen Rayo Vallecano. Zijn eerste doelpunt in Spaanse dienst maakte Kluivert op 7 oktober van datzelfde jaar tegen Osasuna (2-1 overwinning).

Interlandcarrière

Kluivert speelde voor verschillende jeugdelftallen van Nederland, waaronder Jong Oranje. Op 26 maart 2018 maakte de aanvaller zijn debuut voor het Nederlands elftal. In de met 0-3 gewonnen oefeninterland tegen Portugal mocht hij na 78 minuten invallen voor Memphis Depay. Op 6 september van dat jaar viel Kluivert eveneens in tegen Peru (2-1 zege), maar sindsdien staat de teller op twee interlands. Het aantal speelminuten in Oranje-tenue? Zeventien.

Laatste update: 7 maart 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie