Milos Kerkez

Age: 19
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Milos Kerkez

Milos Kerkez is een linksback van beroep. De in Servië geboren Hongaar speelt sinds januari 2022 voor Eredivisie-club AZ.

Kerkez werd op 7 november 2003 geboren in Vrbas. Als jeugdspeler kwam hij uit voor de Servische club FK Hajduk Kula, dat hij in 2014 inruilde voor het Oostenrijkse Rapid Wien. Kerkez vervolgde zijn carrière in de jeugdopleidingen van Hódmezővásárhely en later Győri ETO.

Voor laatstgenoemde club debuteerde Kerkez in augustus 2020 als profvoetballer. In de competitiewedstrijd tegen Dorogi (2-0 nederlaag) maakte hij als basisspeler zijn opwachting voor Győri ETO. Uiteindelijk zou Kerkez in achttien officiële duels het tenue van deze club dragen.

AC Milan

In februari 2021 maakte Kerkez voor ongeveer twee ton de overstap naar de Italiaanse topclub AC Milan. De Servische Hongaar kwam terecht in de Onder 19-selectie in Milaan, maar doorstoten naar de A-selectie zat er niet in. Al na een jaar koos de vleugelverdediger voor een overstap naar Nederland.

AZ

In januari 2022 streek Kerkez voor zo’n twee miljoen euro neer bij AZ. In zijn eerste maanden speelde hij vooral voor Jong AZ, maar door fysieke problemen van diens concurrent Owen Wijndal mocht hij alle wedstrijden in de play-offs om Europees voetbal aantreden. Kerkez maakte een formidabele indruk en daarom had de technische staf geen bedenkingen voor het seizoen 2022-2023. Na het vertrek van Wijndal naar Ajax werd hij een vaste basisspeler.

Interlandcarrière

De snelle ontwikkeling van Kerkez bij AZ bleef niet onopgemerkt. Op 23 september 2022 maakte de vleugelverdediger zijn debuut als A-international van Hongarije, dat in de Nations League een knappe 0-1 overwinning behaalde op Duitsland. De AZ’er speelde de volle negentig minuten.

Laatste update: 30 januari 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie