Milos Kerkez

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Milos Kerkez

Milos Kerkez is een linksback van beroep. De in Servië geboren Hongaar verruilde AZ in de zomer van 2023 voor AFC Bournemouth.

  • Kerkez speelt momenteel voor AFC Bournemouth
  • De verdediger maakte furore in het shirt van AZ
  • Hij heeft een verleden bij AC Milan
  • Kerkez debuteerde in 2022 als international van Hongarije

Clubcarrière

Kerkez werd op 7 november 2003 geboren in Vrbas. Als jeugdspeler kwam hij uit voor de Servische club FK Hajduk Kula, dat hij in 2014 inruilde voor het Oostenrijkse Rapid Wien. Kerkez vervolgde zijn carrière in de jeugdopleidingen van Hódmezővásárhely en later Győri ETO.

Voor laatstgenoemde club debuteerde Kerkez in augustus 2020 als profvoetballer. In de competitiewedstrijd tegen Dorogi (2-0 nederlaag) maakte hij als basisspeler zijn opwachting voor Győri ETO. Uiteindelijk zou Kerkez in achttien officiële duels het tenue van deze club dragen.

AC Milan

In februari 2021 maakte Kerkez voor ongeveer twee ton de overstap naar de Italiaanse topclub AC Milan. De Servische Hongaar kwam terecht in de Onder 19-selectie in Milaan, maar doorstoten naar de A-selectie zat er niet in. Al na een jaar koos de vleugelverdediger voor een overstap naar Nederland.

(Pro Shots)

AZ

In januari 2022 streek Kerkez voor zo’n twee miljoen euro neer bij AZ. In zijn eerste maanden speelde hij vooral voor Jong AZ, maar door fysieke problemen van diens concurrent Owen Wijndal mocht hij alle wedstrijden in de play-offs om Europees voetbal aantreden. Kerkez maakte een formidabele indruk en daarom had de technische staf geen bedenkingen voor het seizoen 2022-2023. Na het vertrek van Wijndal naar Ajax werd hij een vaste basisspeler.

In het seizoen 2022-2023 speelde Kerkez 52 officiële wedstrijden, waarin hij vijf doelpunten en zeven assists afleverde. Zijn persoonlijke hoogtepunten waren de doelpunten tegen Fortuna Sittard (een fraaie solo) en SS Lazio (achtste finale Conference League). Kerkez speelde zich daarmee in de kijker bij menig club en koos uiteindelijk voor AFC Bournemouth als nieuwe werkgever.

(Pro Shots)

AFC Bournemouth

Op 12 augustus 2023 maakte Kerkez zijn debuut in het shirt van AFC Bournemouth. Thuis tegen West Ham United (1-1) mocht de vleugelverdediger meteen de volledige wedstrijd spelen.


Interlandcarrière

De snelle ontwikkeling van Kerkez bij AZ bleef niet onopgemerkt. Op 23 september 2022 maakte de vleugelverdediger zijn debuut als A-international van Hongarije, dat in de Nations League een knappe 0-1 overwinning behaalde op Duitsland. De AZ’er speelde de volle negentig minuten.

Laatste update: 29 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie