AFC Bournemouth

Bournemouth

Prijzenkast

1x Championship

1x League One

Het laatste nieuws over AFC Bournemouth

AFC Bournemouth is een Premier League-club uit de Engelse stad Bournemouth. The Cherries zijn in 1899 opgericht als Boscombe, dat refereerde aan de wijk waar ook het hedendaagse stadion gelegen is.

Bournemouth is geen hoogvlieger in het Engelse profvoetbal. De club heeft een mager gevulde prijzenkast en bivakkeerde een groot deel van de clubgeschiedenis in de lagere divisies. In 2008 dreigde Bournemouth door financiële en sportieve problemen zelfs te degraderen uit de Football League (het profniveau), met alle gevolgen van dien. Een 21ste plaats volstond echter om in de League Two actief te blijven.

De ontsnapping van 2009 betekende de ommekeer van Bournemouth. In een tijdsbestek van zes seizoenen promoveerde de club maar liefst drie keer. In het seizoen 2016-2017 debuteerden The Cherries op het hoogste niveau van Engeland: de Premier League. Het voetbalsprookje duurde voort, want het lukte de club om vier opeenvolgende seizoenen lijfsbehoud af te dwingen. In 2017 werd het beste resultaat in de clubgeschiedenis behaald: een negende plaats.

Het succes van Bournemouth werd in het seizoen 2019-2020 een halt toegeroepen. Een achttiende plaats betekende degradatie uit de Premier League, maar binnen twee seizoenen keerde men alweer terug naar het hoogste niveau. Mede dankzij de Premier League-miljoenen bleek Bournemouth in staat om de Argentijnse centrumverdediger Marcos Senesi in de zomer van 2022 op te halen bij Feyenoord.

Arnaut Danjuma

Nederlanders

De geschiedenis van AFC Bournemouth telt een beperkte Nederlandse inbreng. Lorenzo Davids en Frank Demouge speelden in de periode 2012-2013 als eerste landgenoten voor The Cherries, waar Nathan Aké (2016-2020) en Arnaut Danjuma (2019-2021) de nummers drie en vier werden.

Laatste update: 8 december 2022

Meer nieuws over AFC Bournemouth

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie