“Ajax zal altijd de club van mijn hart blijven”

Foto: “Ajax zal altijd de club van mijn hart blijven”

Justin Kluivert sluit niet uit dat hij ooit weer terugkeert in Ajax-shirt. De vleugelaanvaller van AFC Bournemouth heeft desondanks geen spijt van zijn beslissing om in 2018 te vertrekken uit Amsterdam.

Justin Kluivert denkt aan Ajax-terugkeer

Het Algemeen Dagblad kijkt met een goed gevoel terug op zijn Ajax-periode. “Spelen voor de club waar je van houdt en bent opgegroeid. Het ging zo snel”, aldus de zoon van Patrick Kluivert. “Een paar wedstrijden met de A1, een paar keer bij Jong Ajax en ik mocht op trainingskamp. Ik vergeet nooit meer dat Peter Bosz me voor de terugvlucht bij zich riep en zei: supergoed gedaan en je blijft vanaf nu bij ons. Dat gevoel was absurd. Ik liep stralend het vliegtuig in.”

Kluivert besloot in de zomer van 2018 afscheid te nemen van Ajax om zijn geluk te beproeven bij AS Roma. Een afscheid in stijl bleef uit. “Dat ik niet kampioen ben geworden met Ajax, bijt nog steeds. Ik ben eerlijk: die droom hoop ik nog eens in vervulling te brengen, want Ajax zal altijd de club van mijn hart blijven.”

Geen spijt van vertrek

Zijn carrière verliep na Ajax met ups en downs, maar stelt Kluivert: “Alleen niemand kan weten of ik dan nu bij een Europese topclub of juist onder in de Eredivisie had gezeten. Ik weet ook niet of ik alsnog bij Ajax zou blijven als ik het over mocht doen. Echt niet. Wat ik wil zeggen, is dat ik mijn eigen weg moet vinden in deze carrière. En dat doe ik ook. Ik weet waar ik toe in staat ben en ik geloof er nog steeds heilig in dat ik de absolute top kan bereiken.”

Zou je hem graag nog eens in Ajax-shirt willen zien?

  • Ja
  • Nee
640+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie