Kluivert vol zelfvertrouwen: “Waar ik ook speel, ik weet dat ik er de kwaliteiten voor heb”

Foto: Kluivert vol zelfvertrouwen: “Waar ik ook speel, ik weet dat ik er de kwaliteiten voor heb”

Justin Kluivert is op zijn 24e neergedaald in Bournemouth. Hij heeft voor veel clubs gespeeld, maar lijkt in Engeland eindelijk tot zijn recht te komen. Momenteel speelt hij als nummer 10 bij Bournemouth, dat is anders als op zijn vertrouwde plek als linksbuiten. Dat deert hem niet. “Waar ik ook speel, ik weet dat ik er de kwaliteiten voor heb.”

Kluivert heeft het na zijn zin bij Bournemouth

De linksbuiten brak jaren geleden door bij Ajax en vertrok op jonge leeftijd naar AS Roma. Door de Italianen werd hij verhuurd aan RB Leipzig, OGC Nice en Valencia. Na al die avonturen was het voor Kluivert zaak om te vertrekken uit Rome. “Ik kan nu eindelijk lekker voetballen zonder dat ik hoef na te denken waar ik volgend seizoen zit.”

Dat Kluivert bij Bournemouth wel zijn kwaliteiten kan laten zien ligt aan zijn trainer en aan zijn eigen inzet. “In Engeland doorzie ik tactische zaken op het veld nu veel sneller. Dat komt ook door deze trainer Andoni Iraola. Hij zag me vorig jaar als trainer van Rayo Vallecano bij Valencia spelen. Wij kennen Xavi en Iniesta, maar geloof me: in Spanje is iedereen technisch goed. Daardoor blijven ploegen lang in balbezit.”

Naast het vertrouwen van Iraola is Kluivert aan het investeren in zichzelf. “Ik ben nu bezig met een trainerscursus. Moet je ineens je eigen tactiek bepalen. Ik heb ontdekt dat ik naar het Spaanse voetbal neig. Balbezit, paar keer raken, driehoekjes. Zo groei ik hier tactisch, maar ook fysiek. Dat komt ook doordat het hier negentig minuten heen en weer gaat.”

Kluivert komt uiteindelijk terecht bij een topclub?

  • Ja, hij heeft het nog altijd in zich
  • Nee, dit is voorlopig zijn niveau
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie