Preview: Manchester City en Arsenal zetten spannende titelstrijd voort

Foto: Preview: Manchester City en Arsenal zetten spannende titelstrijd voort

De verschillen zijn hetzelfde als twee speelrondes geleden: Arsenal gaat aan de leiding aan de kop van de Premier League, met Manchester City op een punt achterstand met nog wel een wedstrijd tegoed. Met nog respectievelijk drie en vier duels te gaan blijft de titelstrijd in Engeland ongekend spannend. In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op Arsenal Bournemouth en Manchester City Wolverhampton Wanderers.

Arsenal Bournemouth

Emirates Stadium

Premier League

4 mei 2024

13:30

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 mei 2024 13:40.

Aangezien Arsenal eerder op de zaterdag in actie komt dan City kan het de druk opvoeren door de voorsprong te vergroten naar vier punten voor de concurrent in actie moet komen. En nadat in de Champions League het Waterloo werd gevonden in het tweeluik met Bayern München, moeten deze laatste drie speelrondes leiden tot een succesverhaal in eigen land, met hopelijk voor de Londenaren aan het einde van de rit de eerste landstitel sinds 2004.

Coach Mikel Arteta en zijn mannen sloegen vorige week een belangrijke slag voor dit doel, want na de 5-0-zege op Chelsea werd een aanval van Tottenham Hotspur afgeslagen. Een 0-3-voorsprong werd bijna weggegeven, maar Arsenal won toch met 2-3. Jurriën Timber lijkt hersteld van een blessure aan zijn kruisband en kan hier mogelijk als invaller zijn rentree gaan maken. Verder lijkt er weinig reden voor Arteta om zijn opstelling te wijzigen na de overwinning op aartsrivaal Tottenham.

De eerste vijf seizoenen Premier League tussen 2015 en 2020 leken al een geschenk voor Bournemouth, maar twee jaar na de degradatie promoveerde de club weer. Na een vijftiende plek leken The Cherries zich te moeten opmaken voor een nieuwe degradatiestrijd, maar de ploeg van coach Andoni Iraola hoeft zich daarover absoluut geen zorgen te maken. Met nog drie competitiewedstrijden voor de boeg staat Bournemouth op een nette tiende plek, liefst drieëntwintig punten boven de degradatiestreep.

En die goede vorm werd de afgelopen twee duels dan ook geëtaleerd. Achtereenvolgens lukte het om Wolverhampton Wanderers (0-1) en Brighton & Hove Albion (3-0) te verslaan, waardoor deze twee clubs ingehaald werden. Met Milos Kerkez (schorsing), Ryan Fredericks, Antoine Semenyo, Romain Faivre, Marcus Tavernier en Luis Sinisterra (blessures) zijn er veel afwezigen, waar het voor Iraola te hopen is dat Chris Mepham, Illya Zabarnyi en Tyler Adams op tijd fit zijn voor deze wedstrijd.

Wedtip Arsenal – Bournemouth

De favoriet is hier wel duidelijk. Niet alleen heeft de thuisploeg veel betere spelers, maar ook zijn de Londenaren in goede vorm en willen ze de druk op City blijven opvoeren. Maar Bournemouth is geen makkelijke tegenstander, want die ploeg scoorde tijdens de laatste tien competitieduels. Deze gegevens combineren we in de voorspelling ‘Arsenal wint en beide teams scoren‘, waarvoor je een odd van 2.32 krijgt bij Unibet.

Arsenal wint en beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Manchester City – Wolverhampton Wanderers

Etihad Stadium

Premier League

4 mei 2024

18:30

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 mei 2024 18:27.

Nog vier wedstrijden winnen en dan kan Josep Guardiola zich gelukkig prijzen met de zesde Engelse landstitel in de laatste zeven seizoenen. Sinds de Spanjaard de scepter zwaait is Manchester City de absolute grootmacht in de Premier League, een competitie die er tot voor kort nog prat op ging dat er bijna elk jaar een andere kampioen kon worden getroond. Dat is verleden tijd, zeker als City na dit duel ook Fulham, Tottenham Hotspur en West Ham United verslaat en nog maar eens kampioen is.

Er zal desondanks genoeg frustratie zijn bij The Citizens, nadat Real Madrid op strafschoppen sterker was in de Champions League. In eigen huis is City dit seizoen nog ongeslagen, met zes gelijke spelen en twintig overwinningen in het eigen stadion. Ederson lijkt na het oplopen van een lichte blessure tegen Nottingham Forest (0-2-zege) niet fit genoeg, waardoor Stefan Ortega mag rekenen op een plekje onder de lat. Rúben Dias en Phil Foden waren allebei ziek, maar lijken nu weer tijdig genoeg hersteld.

Het ziet er naar uit dat Wolverhampton Wanderers voor het vierde jaar ergens tussen plek tien en dertien het seizoen gaat afsluiten. Met nog drie duels te gaan staat de ploeg van coach Gary O’Neil qua verliespunten op plek elf. Hij is er zelf echter niet bij, want de Engelse voetbalbond heeft de trainer voor één wedstrijd geschorst na wangedrag in het duel met West Ham United (1-2-nederlaag). Na dit duel werd gelijkgespeeld tegen Nottingham Forest: 2-2.

Arsenal (0-2) en Bournemouth (0-1) waren daarna allebei te sterk voor Wolves, maar afgelopen week kon eindelijk de rug gerecht worden. Het tegen degradatie strijdende Luton Town werd met 2-1 verslagen, wat een beetje extra lucht verschafte. Craig Dawson en Leon Chiwone zijn er voor de rest van het seizoen niet meer bij, terwijl dit duel nog te vroeg komt voor Pedro Neto. O’Neil hoopt te kunnen beschikken over Rayan Aït-Nouri, Santiago Bueno, Jean-Ricner Bellegarde en Noha Lemina.

Wedtip Manchester City – Wolverhampton Wanderers

Wolverhampton Wanderers is absoluut niet in goeden doen en wist in de afgelopen acht wedstrijden alleen van nummer achttien Luton Town te winnen. De thuisploeg is daarentegen goed in vorm en ligt op koers voor een nieuwe landstitel. Dit kan wel eens een ruime zege voor dat team gaan worden. Wij tippen daarom ‘Manchester City wint met handicap -2’, waarvoor Unibet je een odd van 1.82 geeft.

Manchester City wint met handicap -2

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie