Both to score weddenschap

In de wereld van voetbalwedden is de Both to Score (BTS) weddenschap de laatste jaren aanzienlijk populairder geworden. Deze simpele weddenschap draait om het voorspellen of beide teams in een wedstrijd doelpunten zullen scoren, ongeacht de uiteindelijke winnaar.

In dit artikel gaan we dieper in op de werking van deze BTS weddenschap en hoe je deze het beste kunt inzetten voor jouw sportweddenschappen. Je leest in welke gevallen deze weddenschap interessant is en ook wanneer je deze beter links kunt laten liggen.

Hoe werkt de Both to score weddenschap

De Both to score weddenschap is een van de makkelijkste weddenschap die je kunt vinden bij online bookmakers. Both to score betekent letterlijk vertaald: Beide scoren. Het geeft dus aan of zowel de thuisploeg én de uitploeg allebei minstens één keer scoren.

Voetbal draait natuurlijk om het maken van doelpunten, en dat zie je ook wel terug in de odds voor deze BTS weddenschap. Bij een wedstrijd die op papier redelijk gelijkwaardig is, is het ook aannemelijk dat beide partijen kunnen scoren. De quotering zal dan ook niet per se interessant zijn.

Both to score

FC Utrecht - RKC Waalwijk

Unibet
1.64
Ja
2.14
Nee
Bezoek Unibet
Scoren beide teams in de wedstrijd?

Wanneer is de BTS weddenschap goed

Let op: Wanneer je een BTS weddenschap plaatst, geldt dit voor de reguliere speeltijd. Dus, staat een knock-out wedstrijd na 90 minuten nog 0-0? Dan zal er worden verlengd. Eindigt de wedstrijd na verlenging in 2-1? Dan tellen deze goals niet mee voor de BTS weddenschap.

UitslagBTS – JaBTS – Nee
0-0✔️
1-0 of 0-1✔️
1-1 (of meer)✔️
0-0 (2-1 na verlenging)✔️
1-1 (2-1 na verlenging)✔️

Wanneer is de Both to score weddenschap interessant?

De Both to score weddenschap heeft – in tegenstelling tot vele andere wedtypes – maar twee mogelijke opties. Ja, of nee. Dat zie je dan ook aan de odds, die bij deze weddenschap vaak aan de lage kant zit. De Both to score weddenschap is niet per se de meest populaire weddenschap die wordt gespeeld, maar kan erg interessant zijn in bepaalde situaties.

  • BTS bij gelijkwaardige wedstrijden
  • BTS in wedstrijd met sterke aanval of zwakke verdediging
  • BTS tijdens live weddenschappen
  • BTS tijdens speciale wedstrijden

BTS bij gelijkwaardige wedstrijden

In wedstrijden waar de teams als gelijkwaardig worden beschouwd en de kans op een gelijkspel hoog is, kan een BTS-weddenschap aantrekkelijk zijn. Dit komt doordat het voorspellen van doelpunten een minder voorspelbare factor is dan het voorspellen van de uiteindelijke winnaar. In zulke gelijkopgaande duels kunnen beide teams streven naar aanvallende acties om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, wat de waarschijnlijkheid van doelpunten verhoogt.

Stel je voor dat Manchester United en Chelsea, beide bekend om hun gelijkwaardige prestaties, tegen elkaar spelen. Beide teams hebben een reeks waarin ze veel doelpunten weten te scoren, zelfs als ze niet als winnaar uit de bus komen. In dit geval kan een BTS-ja weddenschap interessant zijn. Als beide teams tijdens de wedstrijd weten te scoren, maakt het niet uit wie er uiteindelijk wint; je weddenschap is succesvol.

Aan de andere kant, als Manchester United en Chelsea bekend staan om hun sterke verdediging en doorgaans weinig doelpunten tegen krijgen, zou een BTS-nee weddenschap overwogen kunnen worden. Hierbij gok je erop dat een van de teams of beide erin slaagt om de nul te houden. Dit kan vooral relevant zijn als de teams strategisch spelen en risico’s vermijden om de tegenstander niet te veel kansen te geven. Als slechts één team of beide teams niet weten te scoren, heb je een succesvolle weddenschap.

  1. LeoVegas

    Claim €50 Free Bet
    Minimale storting: €10. Inzetvereiste: Gelijk aan storting [100%1. Alleen inzetten op sport. Max Kwalificerende Inzet Bijdrage: 100%. Tijd om in te zetten: 14 dagen. Opt-in vereist. Tijd om te claimen: 14 dagen [Alle sporten, min odds 1.8]. Max waarde van Gratis Inzet: €50. Gratis inzet beschikbaar op alle sporten [min. kans 1.8]. Gratis inzet beschikbaar op zowel Prematch & Live markten. Gratis inzet 7 dagen geldig. Bonusvoorwaarden voor de sportwedden welkomstbonus voor nieuwe spelers van toepassing. • Algemene voorwaarden van toepassing. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Bonussen en promoties alleen 24+. Volledige voorwaarden

BTS in wedstrijd met sterke aanval of zwakke verdediging

Als je teams kent die bekendstaan om hun sterke aanval, maar tegelijkertijd kwetsbaar zijn in de verdediging, kan het plaatsen van een BTS-weddenschap interessant zijn. Hierbij speel je in op de waarschijnlijkheid dat beide teams doelpunten zullen scoren. In dergelijke gevallen is de nadruk vaak gericht op aanvallende acties, wat de kans op doelpunten verhoogt, maar tegelijkertijd kan leiden tot verdedigingsfouten.

Stel je voor dat Atletico Madrid en FC Barcelona elkaar treffen. Beide teams hebben aanvallers van hoog niveau, maar hun verdedigingen hebben de neiging om ruimte te laten voor tegenstanders. In deze situatie zou een BTS-ja weddenschap aantrekkelijk kunnen zijn. De verwachting is dat beide teams offensieve druk zullen uitoefenen en de kans groot is dat zowel Atletico Madrid als Barcelona doelpunten zullen scoren.

Daarentegen, als Atletico Madrid en FC Barcelona bekend staan om hun uitmuntende verdediging en zwakke aanval, zou een BTS-nee weddenschap overwogen kunnen worden. Hierbij zet je in op het idee dat een van de teams of beide erin slagen om hun verdediging te handhaven en de tegenstander te weerhouden van scoren.

BTS tijdens live weddenschappen

Is een wedstrijd al begonnen? Ook dan kan je in sommige gevallen nog inzetten op de Both to score weddenschap. Dit is logischerwijs alleen mogelijk als deze ploegen niet al allebei gescoord hebben. Als er al vroeg doelpunten zijn gevallen, kan dit de kans vergroten dat beide teams gedurende de wedstrijd scoren. Live-weddenschappen bieden de mogelijkheid om de dynamiek van de wedstrijd te analyseren en je weddenschapsbeslissingen aan te passen op basis van de actuele gebeurtenissen op het veld. Je hebt namelijk tijdens de wedstrijd veel meer informatie en kennis dan voor de wedstrijd. Let er wel op dat de odds altijd meebewegen met deze live gebeurtenissen.

BTS tijdens speciale wedstrijden

In de normale voetbalcompetities zijn de belangen op voorhand vaak al duidelijk en natuurlijk willen beide ploegen de wedstrijd winnen. Er zijn echter ook situaties waarbij andere aspecten meespelen in het eindresultaat. Bijvoorbeeld tijdens speciale wedstrijden. Hiermee bedoelen we wedstrijden met andere belangen, zoals Europese topwedstrijden, bekerwedstrijden, beslissende wedstrijden en oefenwedstrijden.

Vooral in beslissende wedstrijden waar teams risico’s moeten nemen, is de kans op doelpunten vaak hoger. Het winnen van de wedstrijd is cruciaal voor voortgang, wat kan leiden tot een offensievere speelstijl en meer mogelijkheden voor doelpunten.

Aan de andere kant, als een team zich al geplaatst heeft voor de knock-outfase van een toernooi en daarom de laatste poulewedstrijd met een B-elftal op de klippen komt, kan dit ook effect hebben op het eindresultaat. Kijk daarom altijd naar de belangen van de wedstrijd. Is de Both to score odd extreem hoog of laag? Dan is er waarschijnlijk een logische verklaring voor.

both to score weddenschap

Hoe BTS odds worden berekend

Omdat er altijd maar twee mogelijke uitkomsten zijn bij de BTS weddenschap, liggen deze odds vaak dicht bij elkaar. Zoals je snapt, willen bookmakers altijd winst maken en dus wordt er marge in berekend. In theorie kan het voorkomen dat de bookmaker het 50% kans acht dat beide teams scoren, en ook 50% dat niet beide teams scoren. Toch zullen beide odds nooit 2.00 zijn. Op deze manier zou de bookmaker namelijk geen winst maken.

Het ligt natuurlijk aan de bookmaker, maar vaak ligt een 50% BTS weddenschap tussen de 1.94 en 1.90. De bookmakers zullen eerst zelf een inschatting maken van de kansen en daarop zullen ze de start odd bepalen. Daarna ligt het aan het inzetgedrag van spelers hoe deze odd fluctueert. Meer over fluctuerende odds lees je hier: Hoe werken bookmaker odds?

Voor- en nadelen van de Both to score weddenschap

Je hebt nu een aantal voorbeelden gezien waarbij je de BTS weddenschap kunt inzetten. We zetten de voordelen en nadelen hieronder nog even voor je op een rijtje.

Voordelen BTS weddenschap

✔️ BTS-weddenschappen zijn eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen. In tegenstelling tot andere wedtypes, hoef je je geen zorgen te maken over de uitkomst van de wedstrijd, maar hoef je alleen te beslissen of beide teams zullen scoren of niet. Deze eenvoud maakt het een uitstekende optie voor beginners of degenen die niet bekend zijn met sportweddenschappen.

✔️ Een extra voordeel van de BTS weddenschap is dat het de hele wedstrijd interessant maakt, ongeacht wie de uiteindelijke winnaar is. In traditionele weddenschappen kan het gebeuren dat het duidelijk is welk team waarschijnlijk zal winnen, waardoor de spanning afneemt als een van de teams een comfortabele voorsprong neemt. Met BTS-weddenschappen blijft elke goal relevant, aangezien beide teams moeten scoren voor een succesvolle weddenschap.

Nadelen BTS weddenschap

❗ Een nadeel van BTS-weddenschap is dat ze onvoorspelbaar kunnen zijn. Zelfs als een team een sterke aanval heeft, kunnen ze nog steeds moeite hebben met scoren in een bepaalde wedstrijd vanwege verschillende redenen zoals blessures, slechte vorm, of een defensieve tegenstander. Op dezelfde manier kan een team met een zwakke verdediging onverwacht de nul houden.

❗ Het andere nadeel is de relatief lage odd die je voor deze weddenschap kan krijgen. De marge die bookmakers incalculeren is redelijk fors, waardoor je als wedder potentieel minder kunt winnen dan bij andere wedopties.

Conclusie

De Both to Score weddenschap is makkelijk te begrijpen en is populair omdat het hier niet uitmaakt welke ploeg de wedstrijd wint. Het kan de wedstrijd een stuk spannender maken, en is daarom geliefd bij zowel beginnende als ervaren wedders.

Als je overweegt om een BTS weddenschap te plaatsen, is het belangrijk dat je goed kijkt naar de (onderlinge) statistieken. Een strategische benadering vergroot niet alleen je kansen op succes, maar verhoogt ook het plezier en de betrokkenheid bij elke wedstrijd waarop je wedt.

Benieuwd naar de uitleg van andere voetbal wedtypes? Bekijk dan ook eens onderstaande wedtypes:

  • 1X2
  • Correcte score
  • Double chance
  • Halftime/fulltime
  • Goalscorer
  • Draw no bet
  • European handicap
  • Asian handicap
  • Over/under
  • Team over/under
  • Win to nil
  • Helft met meeste goals
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie