Luis Sinisterra

Age: 23
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Luis Sinisterra

Luis Sinisterra is een Colombiaanse linksbuiten. In 2018 verruilde hij zijn geboorteland voor een avontuur in Europa bij Feyenoord, waar hij als smaakmaker een transfer naar Leeds United verdiende.

Sinisterra werd op 17 juni 1999 geboren in het Colombiaanse Santander de Quilichao, in de regio van de miljoenenstad Cali. In zijn woonplaats waren drugsdeals, vechtpartijen en veroveringen aan de orde van de dag. Ook de fabriek van diens vader werd belaagd, maar de guerrilla’s slaagden er niet in om deze in handen te krijgen. De kleine Sinisterra verbleef ten tijde van de aanval in de fabriek. “De hele nacht waren schoten te horen”, vertelde hij jaren later aan ELF Voetbal. “Ik was angstig. Het greep me aan. Die periode was een heel moeilijke tijd voor me.”

Doorbraak in Colombia

Sinisterra zag veel vrienden ‘de verkeerde kant’ kiezen met alle gevolgen van dien, maar het voetbal hield hem op de been. De Colombiaan begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Once Caldas en wist door te stoten naar de hoofdmacht van de club. Op 19 maart 2016 debuteerde hij als invaller in de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Deportivo Pasto. Sinisterra bleek talent te hebben en dat resulteerde in de zomer van 2018 in een transfer naar Feyenoord.

Moeizame start in De Kuip

Feyenoord betaalde zo’n twee miljoen euro aan Once Caldas om Sinisterra binnen te halen. De Colombiaanse aanvaller mocht in de eerste competitiewedstrijd tegen De Graafschap (2-0 nederlaag) meteen invallen, maar daarna bleef zijn rol beperkt tot sporadische invalbeurten. Na het seizoen 2018-2019 stond de teller op welgeteld 182 speelminuten in Feyenoord 1 over een totaal van zeven officiële wedstrijden, waarvan vijf in de Eredivisie. Trainer Giovanni van Bronckhorst koos ondanks de grillige prestaties voor andere namen.

In aanloop naar het seizoen 2019-2020 maakte Van Bronckhorst plaats voor Jaap Stam. Onder de nieuwe hoofdtrainer ontstond een ander perspectief voor de aanvaller, die een vaste basisplaats wist af te dwingen en gaandeweg het seizoen ook begon te leveren met goals en assists. Half februari 2020 stond zijn teller op 32 officiële optredens, zeven goals en acht assists. Feyenoord dacht goud in handen te hebben, maar op bezoek bij PEC Zwolle (3-4 zege) ging het helemaal mis: Sinisterra viel uit met een zware kruisbandblessure.

Definitieve doorbraak bij Feyenoord

Door de schade in zijn knie moest Sinisterra het restant van 2019-2020 (voortijdig afgebroken door de coronacrisis) en de eerste maanden van het seizoen 2020-2021 missen. In december 2020 maakte de buitenspeler zijn comeback in Feyenoord 1 tijdens de met 1-0 verloren Europa League-wedstrijd tegen Wolfsberger AC. Na een lange periode zonder wedstrijden had hij logischerwijs de tijd nodig om weer op niveau te komen, maar met vijf goals en zeven assists in 25 duels had hij toch een behoorlijk aandeel.

Feyenoord verlengde het contract van Sinisterra tot 2024. De Rotterdamse club wilde profiteren van zijn kwaliteiten in de vorm van prestaties én een toekomstige transfersom. In het seizoen 2021-2022 zette hij een belangrijke stap door veelvuldig beslissend te zijn voor de formatie van de nieuwe trainer Arne Slot. Zo leverde Sinisterra twee assists in de met 0-4 gewonnen competitietopper tegen PSV en ook internationaal leverde hij, met een hattrick tegen IF Elfsborg (5-0) als hoogtepunt.

Sinisterra eindigde het seizoen 2021-2022 met 23 doelpunten en veertien assists in 49 officiële wedstrijden. Feyenoord eindigde het seizoen als derde en maakte indruk door de finale van de Conference League te bereiken, maar daarin bleek AS Roma te sterk (1-0). 

Transfer naar Leeds United

Gezien de bloedvorm van Sinisterra was het niet de vraag óf er een transfer zou volgen, maar welke club hem zou gaan oppikken. Het werd uiteindelijk de Engelse topclub Leeds United, dat een voor Feyenoord-begrippen recordbedrag van 25 miljoen euro betaalde.

Interlandcarrière

Sinisterra doorliep een aantal vertegenwoordigende jeugdteams van Colombia. Als speler van Feyenoord maakte hij de laatste stap naar het nationale team, waar hij op 15 oktober 2019 debuteerde in de met 3-0 verloren oefeninterland tegen Algerije. Door zijn kruisbandblessure en keuzes van de bondscoach bleef Sinisterra lang op één interland staan, maar in 2021 en 2022 liep de teller dankzij de WK-kwalificatiefase op naar vijf interlands. Helaas voor Sinisterra plaatste Colombia zich niet voor het WK in Qatar.

Laatste update: 1 augustus 2022

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie