Doku eist hoofdrol op bij Manchester City

Foto: Doku eist hoofdrol op bij Manchester City

Manchester City heeft zaterdag met duidelijke cijfers gewonnen in de Engelse Premier League. De titelverdediger ondervond in eigen stadion weinig problemen met AFC Bournemouth: 6-1.

Belg betrokken bij handvol doelpunten

In de eerste 25 minuten bleef de defensie van Bournemouth nog behoorlijk overeind. De sterren van Manchester City hadden in die fase moeite om gevaarlijk te worden, maar daarna had de bezoekende ploeg weinig meer in de melk te brokkelen. Na een aanval over meerdere schijven, waaronder Nathan Aké, maakte Jérémy Doku na exact een half uur spelen de bevrijdende openingstreffer.

Manchester City liep na de 1-0 over Bournemouth heen. Nog voor rust werden de bezoekers op een kansloze 3-0 achterstand gezet. Doku speelde een absolute hoofdrol bij The Citizens. De Belgische aanvaller noteerde een assist voorafgaand aan de 2-0 van Bernardo Silva en zag kort daarna zijn schot via de rug van Manuel Akanji tegen de touwen ploffen.

In de tweede helft kwam Manchester City niet meer in de problemen. Phil Foden maakte de 4-0 en bezorgde Doku daarmee nóg een assist. Ruim een kwartier voor tijd wist Bournemouth de eer te redden dankzij oud-Feyenoorder Luis Sinisterra, maar in de slotfase liep de schade verder op.

Ook bij de 5-1 van Doku betrokken, met opnieuw een assist op Silva. Alleen bij de zesde City-treffer van de Nederlander Aké had hij geen direct aandeel.

Scoreverloop: 1-0 (30′) J. Doku, 2-0 (33′) B. Silva, 3-0 (37′) M. Akanji, 4-0 (64′) P. Foden, 4-1 (74′) L. Sinisterra, 5-1 (84′) B. Silva, 6-1 (88′) N. Aké

Overige uitslagen Premier League:

Brentford – West Ham United 3-2
Burnley – Crystal Palace 0-2
Everton – Brighton & Hove Albion 1-1
Sheffield United – Wolverhampton Wanderers 2-1

Gaat Manchester City opnieuw de titel pakken?

  • Ja
  • Nee
29+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie