‘Megaklapper voor Johan Bakayoko’

Foto: ‘Megaklapper voor Johan Bakayoko’

De kans is groot dat Johan Bakayoko komende zomer vertrekt bij PSV. De buitenspeler genoot afgelopen zomer al de nodige belangstelling, maar koos er bewust voor om nog een jaar in Eindhoven te blijven. Nu lijkt de tijd echter te komen dat de Belg onhoudbaar begint te worden voor PSV. Voetbaljournalist en clubwatcher Marco Timmer en analist Aad de Mos voorzien dan ook een absolute toptransfer voor Bakayoko.

PSG of Manchester City voor Bakayoko?

Timmer vertelt in een item van Voetbal International het stiekem mooi te vinden als PSV Bakayoko toch nog een jaar weet te behouden. “Ik denk dat een jongen als Bakayoko, nu het grote talent binnen het elftal, het voorbeeld moet zijn. Je moet proberen hem nog een jaar te houden.” Toch voorziet Timmer dat het ook lastig wordt om de vleugelspeler aan boord te houden. “Maar er gaan bedragen voor hem komen van rond de veertig, vijftig miljoen, of isschien iets meer. Zeg daar maar eens nee tegen, ook omdat PSV altijd een grote verkoop wil doen.”

Volgens oud-trainer De Mos doet PSV er juist verstandig aan om Bakayoko komende zomer te verkopen. “Ik denk dat ze de hoofdprijs voor hem kunnen vragen, omdat hij op het netwerk staat van alle ploegen. Hij is een uitzonderlijke aanvaller. Waar zijn plafond ligt, dat moet nog bewezen worden. Wat mij betreft mag hij dat bij Paris Saint-Germain of Manchester City bewijzen. Als de kans daar is, zou ik hem voor de hoofdprijs wegdoen.”

PSV moet Tillman per direct vastleggen

Wel adviseert De Mos PSV direct om een andere sterkhouder vast te leggen. “Het genie, waar ik vreselijk van kan genieten, is Malik Tillman. Die moet je proberen te behouden. Hij is bijzonder begaafd in zijn techniek. Hij is een meerwaarde voor dit elftal gebleken. Voor welke oorzaak dan ook heeft hij dat niet laten zien bij Glasgow en Bayern München, maar bij PSV heeft hij me volledig overtuigd.” Volgens De Mos moet PSV snel zaken zien te doen. “Als ik Stewart, Brands en Bosz iets mag aanraden, zou ik zeggen: doe zaken met Bayern München en probeer Tillman te behouden.”

Kan Bakayoko het niveau van Manchester City of PSG wel aan?

  • Ja, dat moet geen probleem zijn
  • Nee, dat lijkt me te hoog gegrepen
1143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie