Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over

Manchester City heeft in de Premier League de koppositie weer te pakken. Het team van Pep Guardiola had geen enkel probleem met Brighton & Hove Albion en won overtuigend: 0-4.

Ruime voorsprong voor Manchester City

Na de uitschakeling in de Champions League kan Manchester City zich volledig focussen op het Engelse landskampioenschap. Voorafgaand aan het duel met Brighton stond het op de tweede positie met een punt achterstand op Arsenal, al had de club uit Londen een wedstrijd meer gespeeld.

Tegen Brighton moest dan ook gewonnen worden en dat lukte. Manchester City schoot uitstekend uit de startblokken en zag Kevin De Bruyne na 17 minuten spelen de openingstreffer op het scorebord zetten. Waar de Belg normaliter voor de assists zorgt, kopte hij ditmaal knap raak.

Tien minuten later lag de bal wederom tegen de touwen aan. Ditmaal slaagde Phil Foden erin om te scoren, wat hij acht minuten later opnieuw deed. Manchester City kon daardoor met een ruime voorsprong (0-3) naar de kleedkamers gaan, terwijl Brighton moest hopen op een wonder.

Koppositie in Premier League terug

De bezoekers waren echter te geslepen en hielden in de tweede helft hun rug recht. Nadat in minuut 62 Julián Álvarez de vierde treffer voor Manchester City maakte, was de wedstrijd definitief gespeeld. Manchester City staat daardoor weer bovenaan op de ranglijst, maar met nog vier duels te gaan is er geen ruimte voor verslapping.

Scoreverloop: 0-1 (17′) Kevin De Bruyne, 0-2 (26′) Phil Foden, 0-3 (34′) Phil Foden, 0-4 (62′) Julián Álvarez