Dean Huijsen

Leeftijd: 19

Het laatste nieuws over Dean Huijsen

Dean Huijsen is een Nederlandse centrale verdediger. Sinds 2021 is hij actief voor de Italiaanse topclub Juventus, dat hem in januari 2024 uitleende aan AS Roma.

  • Huijsen speelt momenteel voor AS Roma
  • De verdediger werd in januari 2024 uitgeleend door Juventus
  • Hij werd geboren in Nederland, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Spanje
  • Huijsen wees in zijn Málaga-tijd Real Madrid af

Clubcarrière

Huijsen werd op 14 april 2005 geboren in Amsterdam. Op vijfjarige leeftijd trok hij met het gezin naar Spanje, waar zij zich settelden in Marbella. In zijn nieuwe omgeving besloot hij een voetbalcarrière op te starten in het tenue van Costa Unida CF, waar de destijds tienjarige verdediger in 2015 afscheid nam om zich aan te sluiten bij de jeugdopleiding van Málaga.

Juventus

Huijsen ontwikkelde zich uitstekend bij Málaga. De Nederlander speelde zich daarmee in de kijker bij Real Madrid, maar in 2021 koos hij voor een avontuur in een ander land. De verdediger sloot zich aan bij Juventus, waar hij aanvankelijk in de Onder 17-selectie werd ondergebracht. In Turijn doorliep Huijsen verschillende jeugdteams en daarmee kwam hij terecht in Juventus Next Gen, het tweede elftal.

(Pro Shots)

De jeugdinternational van Nederland mocht in januari 2023 voor het eerst meetrainen met de A-selectie van Juventus. Ook mocht Huijsen aantreden in de oefenwedstrijd tegen HNK Rijeka (1-0 overwinning). Kort daarna werd duidelijk dat beide partijen aansturen op een meerjarige contractverlenging. Zijn officiële debuut volgde op 22 oktober van datzelfde jaar in de met 0-1 gewonnen Serie A-wedstrijd tegen AC Milan middels een invalbeurt van twaalf minuten.

Verhuur aan AS Roma

Huijsen werd in het restant van 2023 niet meer ingezet door Juventus. De Oude Dame besloot hem in januari 2024 voor een half jaar uit te lenen aan AS Roma, waar hij debuteerde in de thuiswedstrijd tegen Atalanta Bergamo (1-1). Op 5 februari maakte de verdediger tegen Cagliari (4-0 zege) zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie