Manuel Locatelli

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Manuel Locatelli

Manuel Locatelli is een Italiaanse middenvelder. Hij is international van Italië en speelt sinds de zomer van 2021 voor Juventus.

  • Locatelli speelt momenteel voor Juventus
  • De middenvelder kwam eerder uit voor AC Milan en Sassuolo
  • Hij won met de club uit Milaan de Italiaanse Supercup
  • Locatelli debuteerde in 2021 als Italiaans international
  • Dat jaar werd hij meteen Europees kampioen

Clubcarrière

Locatelli werd op 8 januari 1998 geboren in het Italiaanse Lecco, op zo’n vijftig kilometer van Milaan. De middenvelder startte zijn voetbalcarrière bij Atalanta Bergamo, dat hij als elfjarige inruilde voor de jeugdopleiding van AC Milan. In maart 2015 tekende hij namens de Rossoneri zijn eerste profcontract. Overigens bereikte ook broer Mattia Locatelli het profvoetbal, maar ‘slechts’ in de lagere divisies van Italië.

Doorbraak bij AC Milan

Op 21 april 2016 maakte Locatelli zijn debuut voor de A-selectie van AC Milan, dat zich in San Siro niet wist te ontworstelen aan Carpi (0-0). Een kleine maand later, op 14 mei, mocht de middenvelder ook opdraven in de thuiswedstrijd tegen AS Roma (1-3 nederlaag). Het daaropvolgende seizoen begon Locatelli op de reservebank, maar geleidelijk wist hij een rol als invaller om te zetten in een basisplaats.

Locatelli speelde in totaal 63 officiële wedstrijden voor AC Milan. Scoren deed hij tweemaal, tegen Sassuolo (4-3 zege) en Juventus (1-0 zege). Ten koste van diezelfde club uit Turijn wist de middenvelder in 2016 zijn eerste trofee als profvoetballer binnen te slepen: de Italiaanse Supercup.

Sterkhouder bij Sassuolo

Locatelli mocht in augustus 2018 vertrekken bij AC Milan. Hij maakte een binnenlandse transfer naar Sassuolo, dat hem voor een jaar huurde. De middenvelder debuteerde op 26 augustus in de uitwedstrijd tegen Cagliari (2-2). locatelli mocht 31 keer opdraven in het seizoen 2018-2019 (drie doelpunten) en werd vervolgens permanent overgenomen voor een bedrag van zo’n veertien miljoen euro.

In dienst van Sassuolo werd Locatelli een vaste waarde. De magische grens van honderd wedstrijden haalde hij echter net niet. De middenvelder bleef steken op 99 officiële optredens (zeven doelpunten), aangezien hij in augustus 2021 naar Juventus verhuisde. Beide clubs kwamen een meerjarige huurconstructie overeen plus een verplichte koopclausule van 25 miljoen euro plus 12,5 miljoen aan bonussen.

(Pro Shots)

Transfer naar Juventus

Locatelli debuteerde op 22 augustus 2021 voor Juventus in de Serie A-wedstrijd tegen Udinese (2-2). Hij werd in de absolute slotfase ingebracht als vervanger voor Rodrigo Bentancur. Zijn eerste doelpunt produceerde de middenvelder in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria op 26 augustus van datzelfde jaar. Locatelli werd al snel basisspeler in Turijn, waardoor hij in zijn eerste contractjaar tot een fraai aantal van 43 optredens kwam (drie doelpunten).

Als speler van Juventus haalde Locatelli wel de honderd wedstrijden. Op 7 oktober 2023 werd deze fraaie mijpaal bereikt in de stadsderby tegen Torino (2-0 overwinning).


Interlandcarrière

Locatelli doorliep verschillende jeugdelftallen van Italië. Zijn debuut voor de nationale ploeg maakte de middenvelder op 7 september 2020 in de Nations League-wedstrijd tegen het Nederlands elftal, dat in Amsterdam met 0-1 opzij werd gezet. Zijn eerste doelpunt als A-international maakte de Italiaan op 28 maart 2021 in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije (0-2 overwinning).

In juni 2021 scoorde Locatelli tweemaal in de EK-wedstrijd tegen Zwitserland (3-0 overwinning). Op de Europese eindronde van dat jaar speelde hij vijf van de zeven wedstrijden, waaronder de na strafschoppen gewonnen EK-finale tegen Engeland. Op Wembley mocht hij die avond tijdens de verlenging invallen voor Marco Verratti.

Laatste update: 12 oktober 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie