Ciro Immobile

Leeftijd: 34

Het laatste nieuws over Ciro Immobile

Ciro Immobile is een Italiaanse spits. Hij is international van Italië en speelt sinds de zomer van 2016 voor Serie A-club SS Lazio.

  • Immobile speelt momenteel voor SS Lazio
  • In 2019 won de aanvaller de Coppa Italia met de Romeinen
  • Hij kwam ook uit voor Juventus, Siena, US Grosseto, Pescara, Genoa, Torino, Borussia Dortmund en Sevilla
  • Immobile debuteerde in 2014 als Italiaans international
  • In 2021 werd hij Europees kampioen

Clubcarrière

Immobile werd op 20 februari 1990 geboren in Torre Annunziata, onder de rook van Napels. Zijn voetbalcarrière ging van start in de clubkleuren van Torre Annunziata ’88 (1996-2001). Via Salernitana & Maria Rosa Salerno (2001-2002) en Sorrento (2002-2007) kwam hij terecht bij Juventus.

Juventus-periode

Immobile debuteerde op 14 maart 2009 in de hoofdmacht van Juventus. In de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Bologna mocht hij één minuut voor tijd invallen voor clubicoon Alessandro Del Piero. De aanvaller speelde in het seizoen 2009-2010 nog viermaal voor het vlaggenschip van De Oude Dame: twee in de Serie A, één in de Coppa Italia en één in de Champions League. Immobile scoorde niet, maar dat was niet verwonderlijk getuige het feit dat hij in totaal 35 speelminuten noteerde.

Als spits van Juventus had Immobile te maken met gigantische concurrentie. Om die reden werd hij in de zomer van 2010 voor het eerst uitgeleend en wel aan Siena, waar hij tweemaal scoorde in zes wedstrijden. De Italiaanse topclub bracht hem vervolgens eveneens onder bij US Grosseto (één doelpunt in zestien wedstrijden) en Pescara (28 doelpunten in 37 wedstrijden). Bij laatstgenoemde club werd Immobile topscorer van de Italiaanse Serie B.

Via Genoa naar Torino

Immobile maakte in de zomer van 2012 de overstap naar Genoa, waar hij een driejarig contract ondertekende. De club uit Genua betaalde vier miljoen euro voor vijftig procent van zijn transferrechten. Hij beleefde een ongelukkig debuut door in de Coppa Italia-wedstrijd tegen Hellas Verona door een strafschop te missen. Mede daardoor werd zijn team uitgeschakeld in het Italiaanse bekertoernooi. Met vijf doelpunten in 34 officiële wedstrijden beleefde Immobile sowieso een moeizaam seizoen, maar hij nam wel sportieve revanche door te scoren tegen Juventus (1-3 nederlaag).

Al na één seizoen nam Immobile afscheid van Genoa. Juventus kocht hem voor 2,75 miljoen euro terug om hem daags erna alweer door te verkopen aan Torino, dat 13,5 miljoen euro neertelde. Zijn terugkeer in Turijn bleek een groot succes. De spits produceerde 23 doelpunten in 34 officiële wedstrijden, waaronder 22 doelpunten in de Serie A. Met dat aantal eindigde hij aan kop van het topscorersklassement door gerenommeerde namen als Luca Toni, Carlos Tévez en Gonzalo Higuaín voor te blijven.

Moeizame periode in het buitenland

Immobile besloot het in de zomer van 2014 in het buitenland te proberen. Voor 18,5 miljoen euro transfereerde de spits naar de Duitse Bundesliga, waar hij neerstreek bij Borussia Dortmund. Zijn periode in het shirt van BVB bleek geen doorslaand succes. In zijn debuutwedstrijd tegen Bayern München won hij weliswaar meteen de Duitse Supercup (2-0), maar met tien doelpunten in 34 wedstrijden had de Italiaan het lastig. Vier daarvan maakte Immobile overigens in de groepsfase van de Champions League, waarna uitgerekend Juventus zijn team elimineerde.

Al na één seizoen vertrok Immobile uit Duitsland. Borussia Dortmund liet de aanvaller op huurbasis vertrekken naar Europa League-winnaar Sevilla, waar hij vijftien gespeelde wedstrijden en vier doelpunten. De Spaanse club besloot hem in januari 2016 permanent aan boord te halen, maar verhuurde hem meteen door aan zijn voormalige werkgever Torino. Door een hamstringblessure bleef de hereniging beperkt tot veertien gespeelde wedstrijden (vijf doelpunten).

(Pro Shots)

Goalgetter van Lazio

Immobile vestigde zich in de zomer van 2016 permanent in Italië. De aanvaller werd voor amper 9,5 miljoen euro van de hand gedaan door Sevilla, dat een akkoord bereikte met SS Lazio. Voor de Romeinse club bleek hij meteen goud waard. In zijn debuutseizoen produceerde Immobile 26 doelpunten in 41 wedstrijden. Mede dankzij diens scoringsdrift bereikte Lazio de finale van de Coppa Italia, maar Juventus trok aan het langste eind (0-2).

In het shirt van SS Lazio wist Immobile drie trofeeën te winnen. In 2017 en 2019 wist hij Juventus af te troeven in de strijd om de Italiaanse Supercup, waar de Romeinen in 2019 ook in de Coppa Italia aan het langste eind trokken door Atalanta Bergamo in de finale te verslaan. In oktober 2023 stond de teller op ruim driehonderd wedstrijden en bijna tweehonderd doelpunten namens de Serie A-club.


Interlandcarrière

Immobile doorliep de hoogste jeugdelftallen van Italië. Zijn debuut voor de nationale ploeg maakte de spits op 5 maart 2014 in de oefeninterland tegen Spanje (1-0 nederlaag). Bondscoach Cesare Prandelli was zeer over hem te spreken en besloot de spits op te nemen in de definitieve selectie voor het WK van 2014. Op Braziliaanse bodem speelde Immobile mee in de groepswedstrijden tegen Engeland (2-1 overwinning) en Uruguay (0-1 nederlaag), maar hij kon vroegtijdige uitschakeling niet vermijden.

(Pro Shots)

Op 4 september 2014 maakte Immobile zijn eerste doelpunt voor Italië. In de oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal (2-0 overwinning) opende hij al na drie minuten de score. Met de Italianen liep hij deelname aan de WK’s van 2018 en 2022 mis, maar het team mocht wel deelnemen aan de EK’s van 2016 en 2021. In het laatstgenoemde jaar veroverde Immobile de Europese titel door Engeland na strafschoppen te verslaan. Immobile werd in de EK-finale na 55 minuten afgelost.

Laatste update: 12 oktober 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie