Lazio verrast tiental Bayern door cruciaal moment in tweede helft

Lazio heeft een verrassende overwinning geboekt op Bayern München tijdens de heenwedstrijd van de achtste finales in de Champions League. Hierbij was een moment halverwege de tweede helft cruciaal: de Italianen kregen daarbij een penalty en de Duitsers rood. Het zou bij één goal blijven.

Penalty en rode kaart zet wedstrijd op zijn kop

Bayern liep afgelopen weekend tegen een keiharde 3-0 dreun op tegen concurrent en koploper Bayer Leverkusen. Hierdoor reisde Der Rekordmeister met wat minder vertrouwen af naar Rome. Wel begon het als favoriet tegen de ploeg die Feyenoord nog uit de knock-outfase hield. De Duitsers namen al snel het initiatief en hadden meer balbezit. Echt grote kansen bleven echter uit, terwijl topschutter Harry Kane nauwelijks bereikt kon worden. De grootste mogelijkheid was er nog voor Jamal Musiala, maar hij schoot over. Ook Leroy Sané kreeg zijn poging niet tussen de palen.

Zo had Bayern in de eerste helft geen enkel schot op doel, voor het eerst in de Champions League sinds februari 2011. Lazio kon aanvankelijk offensief weinig uitrichten, maar werd vlak na rust in het zadel geholpen door de tegenstander. Na een grote fout van Dayot Upamecano kon Gustav Isaksen af op Manuel Neuer, de ervaren doelman redde het vege lijf van Bayern. Halverwege het tweede bedrijf kwamen de bezoekers wel serieus in de problemen. Bij een uitbraak schoot Isaksen naast, maar haalde Upamecano vol door op de enkel van de Deense aanvaller. De scheidsrechter gaf daarvoor rood en een strafschop aan de Romeinen. Zo’n buitenkansje kan je wel overlaten aan Ciro Immobile: 1-0.

Door de afwezigheid van Upamecano kreeg Matthijs de Ligt de kans om in te vallen. Ondanks dat het met een man minder verder moest bleef Bayern wel proberen de aanval te zoeken. Weer werd de Lazio-verdediging nauwelijks echt op de proef gesteld. Aan de andere kant zorgde Felipe Anderson nog voor veel dreiging, maar zijn schot kon nog van richting veranderd worden waardoor het over ging. Pedro stuitte met een inzet op Neuer. Zo bleef het bij 1-0 en kon het thuispubliek juichen, het is wederom een flinke knauw voor Thomas Tuchel en zijn ploeg.

Scoreverloop: 1-0 (69′) C.Immobile (pen.)