Na blauwtje is Bayern nóg meer onder indruk van droomkandidaat

Foto: Na blauwtje is Bayern nóg meer onder indruk van droomkandidaat

Uli Hoeness stelt dat Xabi Alonso karakter heeft getoond door ‘nee’ te zeggen tegen Bayern München. De Spaanse succcestrainer blijft Bayer Leverkusen trouw, en juist die beslissing overtuigde de voorzitter ervan dat Alonso de man voor Bayern is in de toekomst.

Uli Hoeness heeft er veel respect voor dat Xavi Alonso Bayern München afwees

Der Rekordmeister is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, aangezien Thomas Tuchel aan zijn laatste weken bezig is bij de club. In Alonso, dat Bayern aftroefde met Leverkusen, zag het de gedroomde kandidaat. De oefenmeester werd dan ook benaderd. “Mijn vrouw zei al tegen me: als hij karakter heeft, komt hij niet. En als hij geen karakter heeft, zegt hij ja”, aldus Hoeness tegenover de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

“Als hij ja zegt, is hij niet de juiste coach voor Bayern, vond ze”, deelde de oud-topvoetballer de mening van zijn partner. “Zoals altijd had ze gelijk. Alonso vertelde ons dat hij nog niet klaar met zijn meesterwerk bij Leverkusen was. En dat veel spelers voor hem waren gekomen. Daardoor kon hij niet weg.”

Grote persoonlijkheid

Alonso heeft een langlopend contract bij Die Werkself. Na het eerste landskampioenschap ooit wil hij ook nog op de DFB-Pokal en Europa League winnen. Hoeness vindt dat een mooie instelling. “We hebben hem benaderd en hij heeft ons afgewezen, omdat hij een grote persoonlijkheid is. Hij gaat nergens heen. Dat maakt van hem een Bayern-trainer voor de toekomst.”

Overigens is Hoeness minder gecharmeerd van de werkwijze van Tuchel. Het clubicoon erkende niet helemaal op een lijn met Tuchel te zitten. “We kunnen het goed vinden, maar hij denkt anders over voetbal. Hij denkt dat hij van spelers als Alphonso Davies, Pavlovic en Jamal Musiala geen betere voetballers kan maken. Hij wil alleen nieuwe spelers kopen. Ik denk dat je juist samen moet werken en vertrouwen moet geven.”

Toont Alonso hiermee karakter?

  • Ja, vind ik wel
  • Mwah…
260+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie