Strijdbaar Chelsea pakt punt bij Villa, Madueke scoort

Chelsea heeft zaterdagavond veerkracht getoond. Op bezoek bij Aston Villa wist de Londense formatie een 2-0 achterstand ongedaan te maken: 2-2.

Chelsea toont veerkracht tegen Aston Villa

Chelsea maakt voor het tweede jaar op rij een tegenvallend seizoen door. Afgelopen dinsdag verloren The Blues zelfs met 5-0 van Arsenal, waardoor men nog altijd in de grijze middenmoot staat. Europees voetbal is nog niet onmogelijk, maar men heeft wel een sterke eindspurt nodig. Aston Villa droomt echter van Champions League-voetbal en bleek niet van plan om de geplaagde tegenstander tegemoet te komen.

Al in de eerste helft stapelden de problemen zich op voor Chelsea. Waar een treffer van Nicolas Jackson werd afgekeurd door de VAR, daar wist Aston Villa een 2-0 voorsprong te bemachtigen. Een eigen doelpunt van Chelsea-verdediger Marc Cucurella zorgde voor de openingstreffer op Villa Park. Morgan Rogers zorgde enkele minuten voor de pauze zelfs voor een grotere marge.

In de tweede helft wist Chelsea de achterstand nog wel te halveren. Voormalig PSV-aanvaller Noni Madueke zorgde voor de aansluitingstreffer in Birmingham en dat gaf de ploeg van Mauricio Pochettino vertrouwen. Conor Callaghan wist zelfs nog een punt uit het vuur te slepen voor zijn werkgever.

VAR grijpt in

Chelsea dacht er in de absolute slotfase zelfs nog met de zege vandoor te gaan. Invaller Axel Disasi maakte de 2-3 voor de Londenaren, maar de VAR constateerde een overtreding. Het bleef daardoor bij één punt voor Pochettino en consorten.

Scoreverloop: 1-0 (4′) M. Cucurella (eigen doelpunt), 2-0 (42′) M. Rogers, 2-1 (63′) N. Madueke, 2-2 (81′) C. Callaghan

Gaat Chelsea alsnog Europees voetbal halen?