‘Toptransfer voor Ajax-spits Chuba Akpom’

Foto: ‘Toptransfer voor Ajax-spits Chuba Akpom’

Chuba Akpom vertrekt deze zomer mogelijk bij Ajax. Volgens Wim Kieft lonkt er zelfs een enorme transfersom voor de Amsterdamse club.

Vertrekt Chuba Akpom in plaats van Brian Brobbey?

In zijn column voor De Telegraaf roemt Kieft de ontwikkeling van Brian Brobbey, maar schrijft hij ook: “Brobbey speelt vaak noodgedwongen met de handrem erop omdat continu het gevaar op blessures loert. Je moet je dan ook afvragen of hij op een hoger niveau in een topvijf competitie, waar fysiek meer wordt gevraagd en de duels intenser zijn hij een seizoen lang overeind blijft.”

“Zolang Brobbey geen compleet seizoen blessurevrij in de top van de Eredivisie heeft gespeeld, blijft het voor buitenlandse topclubs een gok om hem op te halen bij Ajax”, aldus Kieft. “Hoewel je zeker in Engeland clubs hebt die fluitend 35 miljoen euro op tafel leggen voor een spits. Ze hebben dan net 200 miljoen euro aan televisiegeld opgestreken en durven een gokje te wagen. Wie weet wordt zo’n Nederlandse topscorer wel een succes.”

Premier League-miljoenen lonken

De situatie van Akpom is volgens hem anders. Hij heeft minder potentie dan Brobbey, maar stelt de oud-spits: “Het zou niet verbazen als hij toch de duurste spits van de Eredivisie is. Omdat ze hem in Engeland kennen van zijn avonturen langs talrijke clubs in lagere divisies, omdat hij scoort bij Ajax en omdat hij de Engelse nationaliteit bezit. Kapitaalkrachtige clubs uit de Premier League zouden zomaar 30 miljoen euro kunnen neertellen.”

“Het zal voor Ajax een lastige afweging zijn: geld pakken of een sportieve keuze maken? Je houdt Akpom er toch graag bij, al is het maar vanwege de gebleken blessuregevoeligheid van Brobbey”, aldus de columnist.

Vertrekt Akpom deze zomer?

  • Ja
  • Nee
6054+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie