Voorspelling: Houden Arsenal en Liverpool de druk hoog op Manchester City?

Foto: Voorspelling: Houden Arsenal en Liverpool de druk hoog op Manchester City?

Met nog maar een paar speelrondes te gaan in de Premier League, zijn er theoretisch gezien nog drie teams die kans maken op het kampioenschap. Liverpool staat momenteel op de derde plaats en moet hopen dat de concurrenten dit weekend punten verspelen. Arsenal voert voorlopig de ranglijst aan, maar Manchester City zit The Gunners op de hielen. Hieronder vind je informatie en wedtips voor de wedstrijden Manchester United – Arsenal en Aston Villa – Liverpool.

Manchester United – Arsenal

Old Trafford

Premier League

12 mei 2024

17:30

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 mei 2024 17:30.

Bij het Manchester United van Erik ten Hag loopt het momenteel niet op rolletjes. Met nog drie wedstrijden te gaan in de Premier League, is er theoretisch gezien nog een kans om vijfde te worden. Om dit te kunnen bereiken moeten echter meerdere concurrenten punten laten liggen in de komende wedstrijden.

De huidige achtste plek is simpelweg niet genoeg voor een club van het kaliber Manchester United. Chelsea staat zevende met evenveel punten, maar met een beter doelsaldo, en Newcastle United staat twee punten voor. Als The Red Devils komend seizoen in Europa uit willen komen, dan moeten er punten worden gepakt tegen Arsenal.

Het is duidelijk dat United momenteel tekortschiet, getuige de recente 4-0 nederlaag tegen Crystal Palace en het gelijkspel tegen Burnley. De club laat te veel punten liggen tegen de ‘kleintjes’ van de competitie.

Arsenal heeft vorig seizoen de Premier League-titel op vijf punten gemist, ondanks dat de ploeg lange tijd bovenaan stond. Dit seizoen maakt Arsenal opnieuw kans op de titel, zij het dat de club afhankelijk is van Manchester City.

Met slechts één punt voorsprong op City, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, kan Arsenal terugzakken naar de tweede plaats als City de inhaalwedstrijd wint. Het is daarom van cruciaal belang voor Arsenal om geen punten te verspillen tegen United en de druk op City hoog te houden.

Gelukkig verkeert Arsenal momenteel in uitstekende vorm, met overwinningen in de laatste vier wedstrijden tegen Wolverhampton Wanderers, Chelsea, Tottenham Hotspur en Bournemouth.

Wedtip Manchester United – Arsenal

Hoewel Manchester United een thuiswedstrijd speelt, wordt de club volgens bookmaker Unibet niet gezien als de favoriet. The Red Devils krijgen een notering van 8.00 voor een overwinning. Het lijkt er echter op dat het team van Ten Hag weinig kans maakt tegen het sterke Arsenal. De club uit Londen presteert dit gehele seizoen al constant. Daarom de tip ‘Rust/Eindresultaat: Arsenal/Arsenal’. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.98 bij Unibet.

Rust/Eindresultaat: Arsenal/Arsenal

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Aston Villa – Liverpool

Villa Park

Premier League

13 mei 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 13 mei 2024 21:01.

Aston Villa, onder leiding van Unai Emery, is dé verrassing van dit Premier League-seizoen. Momenteel bezet de club de vierde plaats en lijkt het team komend seizoen in de Champions League te gaan spelen.

Met een voorsprong van zeven punten op Tottenham, de nummer vijf, kan de club in principe nog vijfde worden, maar die kans is zeer klein. Als Villa nog drie punten pakt is de club zeker van de vierde plek. Het vooruitzicht van een zware tegenstander in de vorm van Liverpool maakt het niet gemakkelijk om deze punten te pakken.

Naast deze uitdaging speelde Villa afgelopen donderdag nog een wedstrijd in Griekenland in de halve finale van de Conference League. In de thuiswedstrijd werd verrassend met 2-4 verloren en op Griekse bodem ging het afgelopen donderdag niet beter: er werd met 2-0 verloren.

Jürgen Klopp, de manager van Liverpool, heeft nog twee wedstrijden in zijn ambtstermijn. In deze wedstrijden heeft hij de mogelijkheid om zes punten te pakken, en omdat de achterstand op Arsenal momenteel vijf punten bedraagt, is de kans op het kampioenschap in theorie nog aanwezig.

Liverpool heeft al geruime tijd de derde positie veiliggesteld, met een voorsprong van elf punten op Villa. In een recente wedstrijd tegen Tottenham Hotspur behaalde Liverpool een 4-2 overwinning, waarbij het na een uur spelen al met 4-0 voorstond. Hoewel Tottenham nog twee doelpunten scoorde in het laatste deel van de wedstrijd, werd het nooit echt spannend meer.

Wedtip Aston Villa – Liverpool

Aston Villa speelde donderdagavond nog een Europese wedstrijd, terwijl de spelers van Liverpool rustig thuis zaten. Het team van Klopp is beter uitgerust voor dit duel. Op een goede dag maakt Villa zeker kans tegen Liverpool, maar met weinig rustdagen voorafgaand aan het duel lijkt het een uitdagende opgave te worden. ‘Liverpool wint’ lijkt daardoor een uitstekende keuze, met een odd van 1.77 bij Unibet.

Liverpool wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie