Willem II vergroot vreugde en pakt KKD-titel

Foto: Willem II vergroot vreugde en pakt KKD-titel

Willem II heeft vrijdagavond beslag weten te leggen op de titel van de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers wisten een 3-2 overwinning te boeken op Telstar, waardoor men niet afhankelijk werd van de uitslag bij FC Groningen – Roda JC Kerkrade.

Willem II buigt het om tegen Telstar

Willem II verzekerde zich vorige week tegen FC Dordrecht (1-1) al van promotie naar de Eredivisie. Het team van trainer Peter Maes kreeg deze avond de kans om de slagroom op de spreekwoordelijke taart aan te brengen. Hierbij had men twee ijzers in het vuur: winnen van Telstar of hopen op een misstap van de Limburgers.

Telstar bleek geenszins van plan om mee te werken aan een Tilburgs feestje. Halverwege leidde de bezoekende club zelfs met 0-2. Jay Kruiver zorgde voor de verrassende openingstreffer, waar de ongelukkige Freek Heerkens de marge verdubbelde middels een eigen doelpunt. De verdediger kondigde eerder deze week nog zijn afscheid aan als prof.

Pal na rust wist Thijs Oosting de spanning wel terug te brengen. In de volgende minuten dacht Willem II zelfs langszij te komen, maar tot twee keer toe werd een treffer afgekeurd. In de eindfase maakten Rob Nizet en Ringo Meerveld de feestvreugde alsnog compleet.

Emmen en NAC naar de play-offs

FC Emmen en NAC Breda mogen blijven dromen van een Eredivisie-comeback. Beide clubs wisten vrijdagavond een ticket voor de play-offs om promotie/degradatie veilig te stellen. De Drentse club rekende in eigen huis af met De Graafschap (2-1), waar de Bredanaren ternauwernood voldoende hadden aan een gelijkspel bij TOP Oss (1-1).

Jeffry Fortes dompelde de Emmen-aanhang aanvankelijk in rouw door De Graafschap op 0-1 te zetten. Nog voor rust wisten Bradly van Hoeven en Rio Hillen (eigen doelpunt) de verhoudingen om te draaien. Dit bleek voldoende om het play-offticket binnen te slepen.

NAC speelde dankzij doelpunten van Aime Omgba (0-1) en Joshua Zimmerman (1-1) gelijk bij TOP Oss. Het team van Jean-Paul van Gastel werd hierdoor afhankelijk van het resultaat van MVV Maastricht, dat met ruime cijfers moest winnen van provinciegenoot VVV-Venlo. De marge bleef beperkt tot 2-0, waardoor de Maastrichtenaren op doelsaldo naast de play-offs grijpen.

Cambuur neemt afscheid van volkswijk

SC Cambuur heeft vrijwel zeker de laatste wedstrijd in het oude stadion gespeeld. De club uit Leeuwarden wist dit historische feit niet te bekronen met een overwinning op Helmond Sport: 1-1.

Cambuur hoopt deze zomer over te gaan naar een nieuw stadion elders in de stad. Helemaal zeker is nog niet dat de eerste thuiswedstrijd van 2024-2025 daar zal worden afgewerkt, maar het treffen met Helmond Sport stond in ieder geval in het teken van het afscheid. Roberts Uldrikis wist dit feit te vieren met de openingstreffer. De spits hoopte daarmee matchwinner te worden, maar Helmond-invaller Hakon Lorentzen gooide roet in het eten.

Overige uitslagen:

ADO Den Haag – Jong PSV 2-3
FC Eindhoven – FC Den Bosch 2-0
Jong Ajax – Jong AZ 1-4
Jong FC Utrecht – FC Dordrecht 1-1

Gaat Willem II een stabiele eredivisionist worden?

  • Ja
  • Nee
36+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie