Inter haalt uit, Como promoveert

Internazionale heeft vrijdagavond uitgehaald in de Serie A. De kampioen van Italië wist degradatiekandidaat Frosinone met pijnlijke cijfers te verslaan.

Kampioen Serie A wint met 0-5 bij Frosinone

Inter is al enige tijd zeker van de Scudetto, maar moet nog een aantal wedstrijden professioneel zien af te sluiten. Op bezoek bij Frosinone had men daar weinig moeite mee. Met Stefan de Vrij in de basis leidde men halverwege desondanks ‘slechts’ met 0-1 dankzij een treffer van Davide Frattesi.

Marko Arnautovic, Tajon Buchanan, Lautaro Martínez en Marcus Thuram zorgden in de tweede helft voor een vijfklapper. Inter staat daarmee op 86 Serie A-doelpunten en dat met nog twee wedstrijden te gaan. Davy Klaassen viel nog in bij de Milanese club, waar Denzel Dumfries negentig minuten op de bank zat.

Promotie voor Como

In de Serie B heeft Como zich deze avond weten te verzekeren van promotie. Een 1-1 gelijkspel tegen Consenza volstond dankzij de misstap van Venezia, dat door de 2-1 nederlaag bij Spezia veroordeeld is tot de play-offs.