PSV-feest verbloemt onvrede bij Noa Lang

Foto: PSV-feest verbloemt onvrede bij Noa Lang

De roes waarin alles en iedereen binnen kersvers landskampioen PSV verkeert, is logischerwijs groot. Eindelijk is de titel definitief in Eindhovense handen. Maar op de achtergrond sluimert er toch iets rondom Noa Lang dat een smet op de uitbundige feeststemming is.

Inside: achter de schermen is het bij kampioen PSV niet allemaal rozengeur en maneschijn

Lang was aan het begin van dit seizoen één van de grote verrassingen in het aankoopbeleid van technische baas Earnest Stewart. De technische aanvaller koos niet voor een verblijf in het verre buitenland of voor een terugkeer naar Ajax, maar sloeg zijn tenten op – voor een vorstelijk salaris – in Eindhoven.

De kleine krullenbol moest één van de belangrijke pionnen gaan worden in het aanvalsspel van trainer Peter Bosz. Lang begon nog goed met een belangrijk doelpunt in de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord, geheel onverwacht was dat overigens niet. Want dat de twintiger kan voetballen, daar twijfelde op dat moment eigenlijk niemand aan.

Lang is ster op achtergrond

De harten van de supporters van de Eindhovense club zaten vol met hoop en hunkering. Zou deze Noa Lang hen na al die jaren eindelijk weer een landstitel gaan schenken? Lang verhaal kort: dat kampioenschap kwam er dit seizoen inderdaad in de Eredivisie, maar een heel grote rol speelde Lang zelf daar niet echt in.

Dat heeft te maken met de fysieke ongemakken waar de flankspeler al geruime tijd meer kampt. Hij zat de voorbije maanden meer in pak op de tribune naar wedstrijden van zijn eigen elftal te kijken, dan dat hij óp het veld kon meedoen. Toen er zondag en maandag gefeest werd na de behaalde hoofdprijs, was Lang natuurlijk wel van de partij.

Drie foute diagnoses bij Lang

Maar hoe zat het nou met zijn langdurige hamstringkwetsuur en het herstel daarvan? Daarover deed de 24-jarige goalgetter zelf op Instagram een boekje open: er zijn tijdens zijn revalidatie volgens hem drie verkeerde diagnoses gesteld. Een behoorlijke beschuldiging, al zei Lang er niet precies bij wie die fouten maakte.

Heel snel daarna lekte uit dat hij doelde op mensen binnen PSV. Hij nam niemand iets kwalijk, maar had dit verhaal wel zélf de wereld in gebracht. De vleugelspits wist heel goed wat hij deed met zijn statement. En was natuurlijk, blijkens zijn eigen woorden, niet helemaal tevreden over de precieze gang van zaken bij zijn huidige werkgever.

Ziekte van Pfeiffer

“Ook heb ik de ziekte van Pfeiffer gehad, wat het hele revalidatieproces niet makkelijker heeft gemaakt”, verklapte de PSV’er ook nog. “Maar ik ben altijd blijven lachen. Ik wil iedereen binnen PSV bedanken voor alle steun en waardering die ik vanaf dag één krijg.” Ondanks die laatste lovende woorden, was het leed binnen de Eindhovense club echter al geleden.

PSV reageerde namelijk in de afgelopen dagen op de woorden van Lang. Het klopt volgens de club dat de keuzes van de staf met betrekking tot de blessure van Lang ‘niet altijd goed hebben uitgepakt’. “Wij hebben hier verantwoordelijkheid voor genomen en daarna ook de hulp van een professor ingeschakeld”, aldus een woordvoerder van de Eindhovenaren.

PSV moet alert blijven

Deze kwestie sluimert dus achter de coulissen van De Herdgang. De hele gang van zaken rondom de behandeling van zijn blessure heeft bij de hoofdrolspeler in kwestie, Noa Lang dus, voor op zijn minst gefronste wenkbrauwen gezorgd. Zaak voor Bosz en zijn technische staf is nu dat dit niet door gaat etteren. Want titel of niet, op een gegeven ogenblik zal toch weer het vizier op het nieuwe seizoen moeten worden gericht.

Goed dat Noa Lang hiermee naar buiten is getreden?

  • Ja
  • Nee
519+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie