Voorbeschouwing: Welke clubs plaatsen zich voor de finale van de Conference League?

Foto: Voorbeschouwing: Welke clubs plaatsen zich voor de finale van de Conference League?

Op woensdag 29 mei staat de finale van de Conference League gepland in Athene, Griekenland. Fiorentina en Olympiakos bevinden zich in een goede positie op weg naar de finale. Op woensdag- en donderdagavond vinden de wedstrijden Club Brugge – Fiorentina en Olympiakos – Aston Villa plaats. Hieronder vind je informatie over de duels en bijpassende wedtips.

Club Brugge – Fiorentina

Jan Breydel Stadion

Europa Conference League Final Stage

8 mei 2024

18:45

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 mei 2024 18:46.

Club Brugge maakt nog kans op twee prijzen dit seizoen. In de Belgische Pro League leidt de club het klassement in de finaleronde. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft het team een voorsprong van twee punten op Anderlecht. De ploeg van Nicky Hayen heeft de titelstrijd dus volledig in eigen hand.

Naast het Belgische kampioenschap doet Brugge nog steeds mee in de Conference League. In het eerste duel tegen Fiorentina verloor de club met 3-2. De wedstrijd in Italië verliep vrij gelijkwaardig tussen beide teams. Brugge stond bij rust met 2-1 achter. Raphael Onyedika hielp de club niet door in korte tijd twee gele kaarten te pakken. Ondanks dat wist Brugge met een man minder nog een doelpunt te maken. Helaas schoot M’Bala Nzola in blessuretijd nog raak voor Fiorentina.

Voor Fiorentina is dit de enige overgebleven kans op een trofee. Vorig seizoen bereikte de club ook al de finale van de Conference League, maar verloor. In de Italiaanse beker reikte de club dit seizoen tot de halve finale, maar ging het onderuit tegen Atalanta Bergamo.

De overwinning op Club Brugge in eigen huis was nipt. Fiorentina had natuurlijk veel meer moeten doen met het numerieke overwicht in de tweede helft. Tegen tien man van Brugge had Fiorentina de wedstrijd eerder kunnen beslissen. De ploeg uit Florence afgelopen weekend met 2-1 van Hellas Verona. In de competitie staat Fiorentina negende en er is weinig meer te winnen, waardoor de focus volledig op de Conference League ligt.

Wedtip Club Brugge – Fiorentina

Afgelopen week was er een waar doelpuntenspektakel tussen Club Brugge en Fiorentina. Vooral voor de Belgische ploeg is het nu cruciaal om te scoren. Met het bijbehorende thuisvoordeel lijkt Club Brugge een doelpuntrijke wedstrijd tegemoet te gaan. De weddenschap ‘Meer dan 1,5 doelpunten door Club Brugge’ heeft een quotering van 2.30 bij Unibet.

Meer dan 1,5 doelpunten door Club Brugge

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Olympiakos – Aston Villa

Karaiskakis Stadium

Europa Conference League Final Stage

9 mei 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 9 mei 2024 21:14.

Het Olympiakos van José Luis Mendilibar is dé verrassing van het toernooi. In de vorige ronde werd na een spannende strafschoppenserie gewonnen van Fenerbahçe. De club zet alles op alles om de finale in eigen land te bereiken, en dat lijkt te gaan lukken.

Tijdens de ontmoeting met Aston Villa in Engeland werd met 2-4 gewonnen. Ayoub El Kaabi was de grote man aan de Griekse zijde door een hattrick te scoren. De Griekse bond denkt actief mee met Olympiakos en heeft een aantal wedstrijden van de club verplaatst om Mendilibar voldoende tijd te geven om het team voor te bereiden op de return.

Het lijkt erop dat Unai Emery, de manager van Villa, de Griekse tegenstander afgelopen week enorm heeft onderschat. Net als in de eerste ontmoeting tegen Ajax begon Villa met een minder sterk team. Diego Carlos, Pau Torres en Nicoló Zaniolo kregen allemaal rust. Emiliano Martínez was geschorst en vervanger Robin Olsen maakte niet direct indruk onder de lat.

Na zeventig minuten stond Villa al met 2-4 achter. Vlak voor tijd kreeg Douglas Luiz nog de kans om de achterstand te verkleinen tot 3-4, maar de Braziliaanse middenvelder wist de strafschop niet te benutten.

Villa heeft het nadeel dat de Premier League, in tegenstelling tot de Griekse bond, niet helpt bij het geven van rust aan Europees spelende teams. De club strijdt momenteel om de vierde plek met Tottenham Hotspur. Die positie vertegenwoordigt het laatste Champions League-ticket, en dit is van groot belang voor het team.

Wedtip Olympiakos – Aston Villa

Aston Villa moet winnen in Griekenland om nog kans te maken op een plek in de finale. Trainer Emery zal zijn team klaarstomen voor deze cruciale wedstrijd. Villa moet minstens twee doelpunten meer maken om nog enige hoop te hebben op de finale. Wedden op ‘winst Aston Villa’ levert een quotering van 2.00 op bij Unibet.

Aston Villa wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie