Thiago Silva (39) nog altijd niet versleten en keert terug naar jeugdliefde

Foto: Thiago Silva (39) nog altijd niet versleten en keert terug naar jeugdliefde

Thiago Silva keert terug bij zijn jeugdliefde Fluminense. De Braziliaanse routinier verlaat Chelsea deze zomer transfervrij en vindt de tijd rijp voor een terugkeer naar zijn vaderland.

Thiago Silva verlaat Chelsea transfervrij en keert terug bij Fluminense

Thiago Silva beschikt over een aflopend contract bij Chelsea, waarvan eerder bekend werd dat het niet verlengd zou worden. Misschien zou je een afscheid verwachten van de 39-jarige verdediger, maar niets is minder jaar. De 113-voudig international keert terug naar Brazilië, om de cirkel rond te maken bij jeugdliefde Fluminense.

“The monster is back”

Dinsdagmiddag kondigde de traditieclub trots de terugkeer aan van de verloren zoon. “The monster is back”, schreef Fluminense bij het bericht op sociale media. Ondanks dat Thiago Silva in de nadagen van zijn carrière speelt, kan hij nog altijd goed mee op het hoogste niveau. Ook dit seizoen kwam hij nog 35 officiële duels in actie voor Chelsea, waarin hij vier goals maakte.

Ondanks dat Thiago Silva in de jeugdopleiding van Fluminense begon, beleefde hij zijn eerste stappen in het profvoetbal niet bij de club uit Rio de Janeiro. Via RS Futebol deed hij dat namelijk bij Juventude. FC Porto haalde de verdediger naar Europa, waar hij na een half jaar werd weggeplukt door Dinamo Moskou. Thiago Silva keerde echter terug naar Fluminense, om in de winter van 2009 naar AC Milan te verkassen. Via Paris Saint-Germain belandde hij bij Chelsea, waar hij de laatste vier jaar voor uitkwam. In Europa kon Thiago Silva zeven landstitel vieren, telkens met PSG. Bij The Blues won hij in 2021 zijn enige Champions League.

Een van de beste verdedigers van de laatste twee decennium?

  • 100%
  • Net eronder…
36+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie