Opluchting in Almelo: Heracles ook volgend seizoen in Eredivisie

Foto: Opluchting in Almelo: Heracles ook volgend seizoen in Eredivisie

Heracles Almelo speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie. Tijdens de laatste speelronde was er nog een minimale kans dat de Heraclieden als 16e zouden eindigen, maar door een gelijkspel tegen Fortuna Sittard bleef het veilig. Door de nederlagen van de concurrenten werd het niet echt meer spannend.

Heracles Almelo speelde gelijk tegen Fortuna Sittard

Heracles Almelo waande zich een aantal weken geleden al veilig, maar door vier nederlagen op rij is er alsnog een scenario mogelijk dat het als 16e eindigt. In dat geval moeten concurrenten RKC Waalwijk en Excelsior allebei winnen bij respectievelijk PSV en Feyenoord. Daarnaast moest Heracles verliezen tegen Fortuna dat al was uitgespeeld. Ook de Limburgers verkeren in ene matige vorm. Beide lijken vooral hun diepe spitsen Jizz Hornkamp en Kaj Sierhuis te missen, die altijd uit het niets een goal kunnen maken.

De eerste mogelijkheid kwam voor de bezoekers, uitgerekend oud-Heracles Kristoffer Peterson kopte over. Ajdin Hrustic probeerde het twee keer voor de gastheren, maar beide schoten werden gekraakt. Rémy Vita werd gevaarlijk voor Fortuna, maar Michael Brouwer redde. Heracles had wel licht het initiatief; na een fraaie aanval werd Frederik Oppegard bereikt, zijn schot kwam op de voeten van doelman Luuk Koopmans. Doordat RKC voorkwam bij PSV en Excelsior Feyenoord vrij lang op 0-0 hield, nam de stress toch wat toe bij de Almelose supporter.

Na rust bleef het spel op en neer golven. Vita testte Brouwer andermaal, maar de beide keepers bleken niet te passeren. Heracles kwam er een kwartier voor tijd nog gevaarlijk uit. Thomas Bruns bereikte Mario Engels, die kapte en schoot, maar weer was het Koopmans die redde. Ondertussen was er veel opluchting op de tribune: in de tweede helft hadden PSV en Feyenoord ruim afstand genomen van RKC en Excelsior.

Zo eindigde dit duel in 0-0. Beide clubs snakten naar het einde van de competitie, Heracles is in ieder geval blij dat het volgend seizoen nog steeds in de Eredivisie speelt.

Terecht gelijkspel?

  • Zeker
  • Vind ik niet
10+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie