Volendam neemt met domper afscheid van Eredivisie

FC Volendam heeft het afscheid van de Eredivisie niet weten te koppelen aan een positief resultaat. Go Ahead Eagles stapte alsnog als winnaar van het veld: 1-2.

Go Ahead Eagles wint in slotfase bij FC Volendam

Kayne van Oevelen mocht zondag het doel van FC Volendam verdedigen. De vervanger van Mio Backhaus (op de bank) kreeg er vorige week nog zeven om de oren tegen FC Twente, maar onderscheidde zich in de beginfase op Deventer pogingen. In de zestiende minuut viel de 0-1 echter alsnog: Philippe Rommens maakte 46ste Eredivisie-doelpunt van het seizoen voor de bezoekers.

FC Volendam probeerde in de eerste helft iets terug te doen. Doelman Jeffrey de Lange hield zijn doel aanvankelijk schoon, maar moest vlak voor rust alsnog buigen na een inzet van Luke Le Roux. De gelijkmaker was ook deels te danken een Xavier Mbuyamba, die een inzet van Bobby Adekanye op knappe wijze uit de bovenhoek wist te knikken.

Tijdens de tweede helft voerde Go Ahead Eagles de druk op. Meermaals wist Van Oevelen zijn team op de been te houden, maar vlak voor rust wisten de Deventenaren dan toch toe te slaan. Enric Llansana bepaalde de eindstand in het vissersdorp op 1-2.

Scoreverloop: 0-1 (16′) P. Rommens, 1-1 (45′) L. Le Roux, 1-2 (89′) E. Llansana