Enric Llansana

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Enric Llansana

Enric Llansana is een Spaanse middenvelder met de Nederlandse nationaliteit. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van Ajax naar Go Ahead Eagles.

  • Llansana speelt momenteel voor Go Ahead Eagles
  • In 2024 won de middenvelder de play-offs om Europees voetbal
  • Hij kwam eerder uit voor Ajax, maar speelde niet in de A-selectie

Clubcarrière Enric Llansana

Enric Llansana Beuse zag op 12 april 2001 het levenslicht in het Spaanse Tarragona. In de eerste vier jaar van zijn leven woonde hij in Catalonië, waarna het gezin neerstreek in de hoofdstad Madrid. “Daarna ben ik met mijn moeder en twee broers naar Nederland verhuisd”, vertelde de middenvelder in de zomer van 2022 op het digitale thuis van zijn toenmalige werkgever Go Ahead Eagles. Zijn vader bleef wel in Spanje wonen.

Llansana zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij amateurclub VPV Purmersteijn. In 2012 maakte de rechtspoot de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. Net als Neraysho Kasanwirjo en Sontje Hansen ondertekende hij in mei 2018 zijn eerste profcontract bij de Amsterdamse club.

Debuut voor Jong Ajax

Op 25 maart 2019 maakte Llansana zijn debuut in het betaald voetbal. Met Jong Ajax mocht hij de volle negentig minuten aantreden in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Jong FC Utrecht (3-3). In het seizoen 2020-2021 beleefde de middenvelder zijn doorbraak door een vaste waarde te worden in het Jong-team. Op 16 oktober 2020 maakte de geboren Spanjaard zijn eerste doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ (3-2).

Tot de zomer van 2022 liep zijn teller op naar 61 officiële wedstrijden en vier doelpunten voor Jong Ajax. In de tussentijd mocht hij meermaals in de spelersbus stappen van de A-selectie, maar dat leidde niet tot een officieel optreden. Om die reden besloot de clubleiding in te stemmen met een aanbieding van competitiegenoot Go Ahead Eagles.

Enric Llansana (Go Ahead Eagles)
Llansana aan de bal namens Go Ahead Eagles (Pro Shots)

Transfer naar Go Ahead

Op 7 augustus 2022 debuteerde Llansana in het shirt van Go Ahead Eagles, dat op bezoek bij AZ een 2-0 nederlaag moest toestaan. In zijn eerste seizoen mocht de middenvelder in totaal 23 keer opdraven voor de Deventenaren. Dat aandeel steeg in het jaargang 2023-2024 naar dertig wedstrijden, waarin hij driemaal wist te scoren. Zijn eerste Eredivisie-treffer maakte hij op 19 augustus 2023 in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam (4-1 zege). Llansana won later dat seizoen de play-offs om Europees voetbal.

Laatste update: 28 mei 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie